Kayseri'de elektriğe gizli zammı var?

Kayseri ve Civarı Elektrik AŞ (KCETAŞ) grup şirketlerinden Kayseri Elektrik Perakende Satış AŞ'nin gönderdiği faturalar arasındaki tutarsızlık dikkat çekerken, abonelerin aklına "gizli zammı var?" sorusunu getirdi.

Kayseri'de elektriğe gizli zammı var?
01 Temmuz 2022 - 21:36
Kayseri Elektrik Perakende Satış AŞ'nin faturaları arasındaki tutarsızlık abonelerin gözünden kaçmadı.

PİYASA HAKİMİYETİ KÖTÜYE Mİ KULLANILIYOR?

Erkilet bölgesinde bir abonenin 3 aylık fatura dökümünü kontrol etmesinin ardından düşük ve yüksek tüketimde arasında oluşan uçurum akıllara Kayseri'de elektrik tüketicilerine gizli zam yapıldığı algısını oluştururken Kayseri Elektrik Perakende Satış AŞ'nin ne diyeceği merak konusu.

"EPDK TEMMUZ AYINDA TARİFE DEĞİŞİKLİĞİ YOK!" DEDİ AMA FATURA ORTADA

Abone Mayıs ayında 715,10 tüketimi için KDV hariç 1.1197,49 TL KDV dahil 1.469,23 TL,
Temmuz ayında ise biraz daha yüksek bir tüketim (739,18) ile KDV dahil ödediği tutar 1.518,71 TL'ye çıktı.
Aynı Abone haziran ayında ise daha düşük bir tüketim (708,54) göstermesine rağmen ödemesi gereken fatura neredeyse 300 TL'lik bir fark ile 1.813,65 TL'ye yükseldi.

Faturalara dikkat edildiğinde elektrik satış fiyatındaki değişiklik dikkat çekiyor.

ELEKTRİKTE ZAM VARMI, YOK MU?

EPDK'nın yeni dönemde zam yok demesine rağmen elektrik Mayıs ve Haziran ayında 1,674587 liradan ücretlendirilirken Temmuz ayında kesilen faturanın 2,082245 liradan ücretlendirilmesi akıllara soru işaretlerinin gelmesine neden oldu.

Elektrikte zam var mı, yok mu? Yoksa abone sistemsel bir hata nedeniyle mi yüksek fatura ödüyor? Sistem bir hata varsa kaç kişiyi etkiledi? Etkilenmiş kişi yada kurumlar varsa faturalar yeniden düzenlenek mi?