YediHilal Derneğinden "Medine usulü iftar"

YediHilal Derneğince düzenlenen geleneksel "Medine usulü iftar", çok sayıda davetlinin katılımıyla Fatih'teki Şehzadebaşı Camisi...

16 Nisan 2022 - 21:50
YediHilal Derneğince düzenlenen geleneksel "Medine usulü iftar", çok sayıda davetlinin katılımıyla Fatih'teki Şehzadebaşı Camisi avlusunda gerçekleştirildi.

Bu yıl 8'incisi düzenlenen iftar programı, Kuran'ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan YediHilal Derneği Genel Başkanı Salim Sarıyıldız, geleneksel iftardan iki yıldır uzak kaldıklarını fakat yine bir araya geldiklerini söyledi.

Sarıyıldız, "Bu yıl farklı olarak şurada cami haziresinde Üstat Sezai Karakoç da medfun bulunuyor. Bizler bu seneki bu güzel cami buluşmamızı, bu feyz ve bereket ortamını, onun aziz ruhuna da dua ederek Fatihalar okuyor, onu ve ortaya koyduğu eşsiz diriliş mücadelesini, mefkuresini, duruşunu anarak idrak etmek istiyoruz.” dedi.

Türkiye genelinde pek çok noktada YediHilal teşkilatları ve kardeş birçok vakıf dernekçe iftar sofralarının kurulduğunu belirten Sarıyıldız, sözlerini şöyle tamamladı:

"YediHilal artık 65 noktada bu milletin gençliğiyle omuz omuza çalışmalarını yürütüyor. Yine aynı şekilde 142 üniversite teşkilatıyla kampüste, alanlarda hakkın ve hakikatin sesini yükseltme gayreti içinde. Rabb'imize ne kadar şükretsek azdır. Bu güzel ortamda modern zamanlara inat mescitlerimizle, dolayısıyla ruh köklerimizle ve geleneğimizle kurduğumuz bağı Mescid-i Aksa bahçesinde direnen, ümmetin yüz akı, ümmetin onurunun da bekçisi yiğit gençlere ithaf ediyoruz. İftarımızı onları selamlayarak bitirmek istiyorum. Selam, geleneklerini, değerlerini, kutsallarını, emanetlerini yaşatanlara ve sahip çıkanlara, selam, siyonizme canları pahasına cami bahçesinde direnen yiğitlere olsun."

Programa katılanlar, ezanın okunmasıyla yere kurulan iftar sofralarında oruçlarını açtı.

İftar duasının ardından Sehzadebaşı Camisi'nde kılınan akşam namazıyla program sona erdi.