Vali Günaydın'dan Muafiyet Belgesi Uyarısı

"Muafiyet belgesi" denetimine katılan Kayseri Valisi Şehmus Günaydın'dan uyarı: "Kayseri gibi yerde 200 bine yakın muafiyet belgesi varsa bunun tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çalışmalara başladık. Bize herhangi bir muafiyet tanınmadıysa bunu değişik yollarla elde etmenin anlamı yok."

Vali Günaydın'dan Muafiyet Belgesi Uyarısı
27 Şubat 2021 - 15:05
Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen "muafiyet belgesi" denetimine katıldı.

Vali Günaydın, Kovid-19 ile mücadele kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda, İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ve İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ile denetim gerçekleştirdi.

Denetimde sürücülerin ve yolcuların muafiyet belgeleri kontrol edildi, kısıtlamaya uymayanlara tutanak tutuldu.

Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, kısıtlamadan muaf kişilerin dışarı çıkabildiklerini hatırlatırken, gerçeğe aykırı belge düzenleyip dışarı çıkanları da tespit ettiklerini söyledi.

Kayseri'de bir önceki haftaya göre yüzde 30 seviyesinde vaka artışı yaşandığına değinen Günaydın, bunun arzu edilmeyen bir durum olduğunu aktardı.

"Kurallara uyarak bize destek veren herkese teşekkür ederim." diyen Günaydın, zaruri olmadıkça evden çıkılmaması çağrısında bulundu.

Günaydın, sağlık, emniyet ve jandarma ekiplerinin sahada çalıştığının vugulayarak, şunları kaydetti: "Erciyes Kayak Merkezi'nden kimlerin faydalanacağı belirlenmiş. Elindeki muafiyet belgesini kullanarak Erciyes'e çıkmak ve oradaki kalabalığı artırmak çok doğru değil. Buna kimsenin hakkı yok. Kurallara uyduğumuz sürece vakalar artmaz. Bu konuda çok güzel mücadele ettik. Şimdi bu kazanımları kaybedersek geçmişteki fedakarlığın hiçbir anlamı kalmayacak. Kayseri gibi yerde 200 bine yakın muafiyet belgesi varsa bunun tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çalışmalara başladık. Bize herhangi bir muafiyet tanınmadıysa bunu değişik yollarla elde etmenin anlamı yok."