Türkiye ile Pakistan'dan ortak dizi projesi girişimi

Türkiye ile Pakistan’ın tarihi bir televizyon dizisi projesini birlikte hayata geçirme konusunda görüşmelerde bulunduğu bildirildi. Pakistan...

Türkiye ile Pakistan'dan ortak dizi projesi girişimi
08 Ocak 2021 - 10:40
Türkiye ile Pakistan’ın tarihi bir televizyon dizisi projesini birlikte hayata geçirme konusunda görüşmelerde bulunduğu bildirildi.

Pakistan Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan İmran Han, Tekden Film Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden liderliğindeki heyet ile başkent İslamabad’daki ofisinde bir araya geldi. Görüşmede Balkan Savaşları sırasında Hint alt kıtası Müslümanlarının rollerinin anlatılacağı “Türk Lala” isimli ortak tarihi bir diziyi hayata geçirme konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmede yer alan Eyaletler ve Sınır Bölgelerinden Sorumlu Devlet Bakanlığı ile Narkotikle Mücadele Bakanlığını yürüten parlamentonun Keşmir Komitesi Başkanı Şehriyar Afridi ise Türk Lala’nın Abdurrahman Peşaveri’ye verilen bir isim olduğunu ve "Türk ağabey” anlamına geldiğini söyledi. Afridi, Türk Lala dizisinin genç nesli kendi kahramanları aracılığıyla eğiteceğini kaydetti.

Anadolu Ajansını