Türk Konseyi Medya ve Enformasyondan Sorumlu Bakanlar ve Başkanlar Toplantısı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev: "Sosyal medyada ülkelerimize karşı yürütülen karalama kampanyalarının önlenmesi için çabalarımızı birleştirmemiz önemlidir. Bu hususta kardeş Türkiye'nin çok iyi tecrübesi var." Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev: "Hepimiz aynı kültür ve tarihi geçmişe sahip olduğumuz için birlikte çok şey başarabiliriz"

t
10 t 2021 - 17:30
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Türk Konseyi üyesi ülkelere karşı sosyal medyada yürütülen karalama kampanyalarının önlenmesi için çabaların birleştirilmesi gerektiğini belirterek "Bu hususta kardeş Türkiye'nin çok iyi tecrübesi var. Bu tecrübeden faydalanmamız lazım." dedi.

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Medya ve Enformasyondan Sorumlu Bakanlar ve Başkanlar Toplantısı; Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Macaristan'ın katılımıyla Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlendi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev'in ev sahipliği, Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya Kırgızistan Kültür, Enformasyon, Gençlik ve Spor Bakanı Kairat İmanaliev, Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Enformasyon ve İletişim Ajansı Başkanı Asadjon Hodjayev, Kazakistan Enformasyon ve Toplumsal Kalkınma Bakan Yardımcısı Askhat Oralov ile Macaristan Güvenlik Politikalarından Sorumlu Devlet Sekreteri Peter Sztaray katıldı.

Üçüncüsü yapılan toplantıda Türkiye heyetine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun başkanlık etti.

Heyette, Anadolu Ajansı