Türk dünyasından ressamların eserleri "Resmin Türkçesi" sergisinde buluşacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı, Türk dünyası ülkelerinden ve Türkiye'den sanatçıların eserlerinin yer aldığı...

22 Haziran 2022 - 16:10
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı, Türk dünyası ülkelerinden ve Türkiye'den sanatçıların eserlerinin yer aldığı "Resmin Türkçesi: Türk Dünyasının Tuvalde Buluşması" sergisine ev sahipliği yapacak.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, Tophane-i Amire Kültür Merkezi'nde 28 Haziran'da açılacak sergi, 3 Temmuz'a kadar görülebilecek.

Serginin küratörlüğünü, Azerbaycan'ın "yaşayan mirası" olarak bilinen ve İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in onurlandırdığı ünlü ressam Sakit Mammadov üstlendi.

Sergi ile ülkeler arasında yeni kültür ve sanat köprüleri inşa etmenin yanı sıra Türk dünyası resim sanatının öne çıkan örneklerine ilişkin uluslararası farkındalık düzeyinin yükseltilmesi amaçlanıyor.

Türk dünyası ülkelerinden dünyaca ünlü sanatçıların katıldığı sergide, Özbekistan'dan Akmal Nuridonov ve Alisher Alikulov'un, Azerbaycan'dan Arif Aziz, Refik Aziz ve Sakit Mammadov'un, Kırgızistan'dan Eldar Aitmatov, Yuristanbek Shygaev ve Musakeev Temirbek'in, Kazakistan'dan Sembigali Smagulov'un, Türkmenistan'dan Hüssein Husseinov'un, Türkiye'den ise Devrim Erbil, Ergin İnan, Kadir Ablak, Mahir Güven, Süleyman Saim Tekcan ve Yalçın Gökçebağ'ın eserleri yer alıyor.

Sergi ile ilgili ayrıntılar, İBB Kültür Sanat sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.