TÜBİTAK Başkanı Mandal'dan Özdemir Bayraktar için taziye mesajı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Hasan Mandal, İstanbul'da vefat eden Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir...

18 Ekim 2021 - 17:45
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Hasan Mandal, İstanbul'da vefat eden Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar için taziye mesajı yayımladı.

Mandal yaptığı yazılı açıklamada, merhum Bayraktar'a Allah’tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere Milli Teknoloji Hamlesini gerçekleştirmek için var gücüyle çalışan tüm dostlarına ve sevenlerine sabır diledi.

Bayraktar'ın savunma sanayisinde yerli ve milli anlayışın ortaya konulmasında ve ihtiyaç duyulan insan kaynağının yetiştirilmesinde öncü bir isim olduğunun altını çizen Mandal, "TÜBİTAK da dahil olmak üzere ülkemizin pek çok kurum ve kuruluşu yerli ve milli savunma sanayinin oluşturulması için Milli Teknoloji Hamlesi doğrultusunda var gücüyle çalışıyor. Özdemir Bey işte bu hamlenin öncülerindendir. Kendisi tüm çalışmalarında çok büyük bir azim ve kararlılıkla yerli ve milli savunma sanayinin hayata geçirilmesi için çalıştı. Milli SİHA'larımızın yapımında en önemli sorumluluğu üstlendi." ifadelerini kullandı.

Mandal, merhumun savunma sanayinde yerli üretimin yüzde 75'e çıkarılmasında büyük emeklerinin olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Kendisiyle daha önce görüşme ve fikirlerini alma şansım oldu. Bu görüşmelerimizde TÜBİTAK’ı çok iyi tanıdığına, stratejik açıdan da kurumun faaliyetlerine yönelik çok değerli fikirleri olduğuna şahit oldum. Kendisinin başlattığı bu girişimin en büyük etkisini TEKNOFEST’te ve bu organizasyona katılan gençlerde görüyorum. Bu etkinin gelecekte daha da artacağına inanıyorum."