Trabzonspor-Atakaş Hatayspor maçının ardından

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı: "İlk yarıda sezonun en dominant oyununu oynadık" Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan: "İkinci yarı kabullenmeyen maçı çevirmeye çalışan bir Hatayspor vardı"

18 Aralık 2021 - 20:10
Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Atakaş Hatayspor'u 2-0 yenen Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı, ilk yarıda sezonun en dominant oyununu oynadıklarını söyledi.

Avcı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ligin en zor rakiplerinden birisiyle oynadıklarını ifade ederek, “İki senedir çıkış yapan bir takım. Son iki maçtır da formasyon değiştiren bir takım. Başlarında da çok kaliteli bir teknik adam var, oyunu geliştiriyor. Bugün beklediğimiz gibi başladılar oyuna. İlk yarıda 45 dakika sezonun en dominant oyununu oynadık. Taraftarın savunmayı ve hücumu bizimle yapması inanılmaz güzeldi." dedi.

İkinci yarı itibarıyla hemen başlar başlamaz rakibe pozisyon verdiklerini ifade eden Avcı, şunları kaydetti:

"Oyunun her anını doğru oynamak gerekiyor. Orada gol olsa rakip devreye girecekti. İkinci yarıda denge vardı ama bizim basit top kayıplarımız oldu. Zor bir rakibe karşı geçen hafta kaybettikten sonra bu karşılaşma hem Trabzonspor’un büyüklüğünü hem de oyun hafızasını gösterir. Taraftarımıza teşekkür ediyorum, davet ettik ve bugün 40 bin kişi burada. Sabırlı oyuna da son derece destek oluyorlar. Futbolda basit oynama her anını doğru oynama gibi bir durum vardır. Biz bunun büyük bir bölümünü yaptık. Her şey için teşekkür ediyorum, hem oyuncularıma hem de taraftarlarıma. 3 puan daha kazandık 42 puana ulaştık. Bir an önce hem zihinsel hem fiziksel olarak en hızlı şekilde kalan maçlarımıza odaklanmamız gerekiyor."


- "Kouassi, doğru bir transfer gibi duruyor"


Avcı, yeni transfer Kouassi ile ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı:

"Yetenekli ve özel oyuncu, fırsat transferi olarak bakmak lazım. Fildişi Sahili Milli takımında oynamak kolay değil. Orada uzun süredir oynuyor. 1 hafta 10 gündür bizimle antrenman yaptı. Şu ana kadar Kouassi’nin takıma adaptasyonu çok iyi. Dar alandaki yeteneği ve özel bir oyuncu oluşuyla doğru transfer gibi duruyor. Daha geniş alana çıkmak, maç ritmini yakalamak zaman alacak. İlk görüntüsü iyi. Bugün kenar oyuncusu eksiğimiz vardı. İkinci yarıda milli takımdan sonraki süreçte bizimle olacak.”


- Ömer Erdoğan: "İki tane verilmeyen penaltımız var."


Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan ise Trabzon deplasmanlarının her zaman zor olduğunu belirterek, "Bugün kalabalık, coşkulu taraftarların önünde coşkulu Trabzonspor bekliyorduk. 15-20 dakika takım halinde iyi savunma yapıp, geçişlerde pozisyon bulmaya çalıştık ama başarılı olmadık." dedi.

Geçen hafta ilk kez Altay deplasmanındaki formasyonu uyguladıklarını aktaran Erdoğan, şöyle konuştu:

"Savunma arkasına etkili pozisyonlar bulduğunu biliyorduk, 5'li savunma bloku yaptık. 4-1 şeklinde formasyon denedik. Çok başarılı olduğumuzu söyleyemem. İlk 45 dakika temassız oyun ve savunma, hücumda doğru işler yapan Hatayspor yoktu, 2-0 geriye düştük. İkinci yarı 4-2-3-1'e döndük, 2 oyuncu değiştirdik ve oyunun kontrolünü ele aldık. İkinci yarı ilk 5 dakika 2 pozisyona girdik. Bunları değerlendirsek beraberliği yakalama fırsatımız vardı. İlk yarı yakışmayan ikinci yarı kabullenmeyen maçı çevirmeye çalışan bir Hatayspor vardı."

"2 tane verilmeyen penaltımız var." diyen Erdoğan, "VAR'ın bu konudaki düşüncesini çok merak ediyorum. VAR'a hakemlere bu mağlubiyeti bahane olarak sığınmak istemiyorum ama varsa vereceksiniz. Herkese eşit olsun. Daha önce aleyhimize verilen penaltılarda itiraz yapmadık dedik. Vardır bildikleri dedik ama tersi olunca canımız acıyor. Biz de mücadele içindeyiz. Bir camiayı temsil ediyoruz. Üzüntümüzü dile getiriyorum." ifadesini kullandı.


- Maç sonunda taraftarlarla kutladılar


Atakaş Hatayspor galibiyetiyle puanını 42'ye yükselten Trabzonspor'da maç sonunda futbolcular, galibiyeti taraftarlarla kutladı.

Orta alanda toplanan bordo-mavili taraftarlar, kolbastı oynayarak sevinç yaşadı. Daha sonra taraftarlar, Abdullah Avcı için tezahüratlarla sevgi gösterilerinde bulundu.

Taraftarların tezahüratlarının ardından soyunma odasından teknik ekibiyle birlikte sahaya dönen Avcı, tribünleri tek tek selamladı.