Talas Belediyesinden "ehliyetsiz sürücü" haberine sert tepki

Talas Belediyesi Temizlik İşleri birimine ehliyetsiz bir şoförün alındığı iddiası gündeme oturmuştu. Ehliyetsiz sürücü iddialarına Talas Belediyesi sert bir tepki gösterdi.

Talas Belediyesinden "ehliyetsiz sürücü" haberine sert tepki
01 Haziran 2022 - 12:45
Kayseri'nin Ak Partili Talas Belediyesinden "Kamuoyuna Duyuru" şeklinde yapılan basın açıklamasında "ehliyetsi sürücü" haberine sert tepki gösterilirken, şu ifadelere yer verildi.

TALAS BELEDİYESİ: PERSONELİN İLİŞİĞİ KESİLDİ

"Azim Deniz adlı şahıs 3 gün süren “Talas Belediyesinde Skandal” başlığı altında başkanımızı ve belediyemizi itibar suikastına uğratan bir paylaşımda bulunmuştur.

Haberde adı geçen şoför personelimiz M. A.’nın hem SRC Psikoteknik Belgesi, hem ehliyeti, hem de ticari araç kullanma belgesi mevcuttur.

Geçen hafta içinde kullanmış olduğu belediyemize ait kamyona bir başka aracın arkadan çarpması sonucu kazaya karıştığı tespit edilmiştir. O esnada trafik polislerinin denetimi neticesinde ehliyetine el konulmuş olduğu anlaşılmıştır. Bu durum hiçbir suretle belediyemiz açısından kabul edilemez, onaylanamaz.

Söz konusu personelimizin iş akdi derhal feshedilerek kendisine tebliğ edilmiştir.

TALAS BELEDİYESİ: YAPILAN İTİBAR SUİKASTİDİR

Bu olayın haber yapılması doğaldır. Doğal olmayan ve rahatsızlık verici olan husus haber yapılmadan önce 3 gün süreyle haberin “Talas Belediyesinde Skandal” başlığı ile başkanımızı ve belediyemizi itibar suikastına uğratma hedefi ile Azim Deniz tarafından sözde haberleştirilmesidir.

Haberde bu şahıs özellikle detay vermeyip ve bilinçli bir şekilde haberi erteleyerek gayriahlaki, gayrihukuki ve şantajvari amaç hedeflediği ve belediyenin de bu ahlaksız girişime alet edileceği izlenimini kamuoyuna vermeye çalıştığı görülmüştür," ifadeleri kullanıldı.

YASAL BAŞVURULARDA VE SUÇ DUYUSUNDA BULUNACAĞIZ

Basın açıklamasının devamında ise, " Bu bağlamda başta Cumhuriyet Başsavcılığı olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Radyo Televizyon Üst Kurulu, Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği, Devlet Denetleme Kurulu ve ilgili resmi makamlar nezdinde yasal başvurularımızın ve suç duyurularımızın gerçekleşeceğini değerli kamuoyu ile saygıyla paylaşırız," denildi.

Ne olmuştu? İlişkili Haber