Sudanlılar madde bağımlılığıyla mücadeleye dikkati çekmek için koştu

Sudan'da, madde bağımlılığıyla mücadeleye dikkati çekmek için koşu etkinliği düzenlendi.Yerel Bit Mekeli Derneğinin Gençlik ve Spor Bakanlığı...

25 Haziran 2022 - 23:20
Sudan'da, madde bağımlılığıyla mücadeleye dikkati çekmek için koşu etkinliği düzenlendi.

Yerel Bit Mekeli Derneğinin Gençlik ve Spor Bakanlığı ile iş birliği içerisinde Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü kapsamında organize ettiği etkinlikte Sudanlılar, başkent Hartum'daki Nil Caddesi'nde 2 kilometre koştu.

Etkinliğe emniyet mensupları, öğretmenler, öğrenciler, madde bağımlılığından kurtulan bazı gençler ve vatandaşlardan yüzün üzerinde kişi katıldı.

Bit Mekeli Derneği Kurucu Başkanı Lubna Ali Muhammed Abdurrahman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" prensibiyle uyuşturucu bağımlılığıyla mücadelede sporun önemine dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bu faaliyeti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Abdurrahman, sokakta yaşayan ve madde bağımlısı gençlerin tedavi edilmelerine ve meslek sahibi olarak hayata tutunmalarına katkı sağlayan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türk Kızılaya teşekkür etti.