Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na doğru

Antalya'nın Kemer ilçesinde 23 24 Nisan'da düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 7 ülkeden 150 sporcu katılacak.Tahtalı...

20 Nisan 2022 - 19:40
Antalya'nın Kemer ilçesinde 23-24 Nisan'da düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 7 ülkeden 150 sporcu katılacak.

Tahtalı Dağı'nın karlı zirvesinde başlayacak yarışta, sporcular 34 kilometre parkuru plaja kurulacak rampadan denize atlayışla tamamlayacak.

Cumartesi deneme sürüşünün ardından pazar gerçekleştirilecek yarışta, İngiltere, Rusya, Venezuela, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Güney Afrika, Azerbaycan ve Türkiye'den sporcular mücadele edecek.

Organizasyon, Türkiye Bisiklet Federasyonunun faaliyet takviminde yer alan Türkiye Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'nın 2. ayağı olarak gerçekleştirilecek.

Kemer Belediyesinin ana sponsorluğunda yapılacak yarışa, Kemer Tanıtım Vakfı (KETAV), Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KETOB) ve Kemer Enduro Motosiklet Kulübü (KEMK) destek verecek.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, organizasyonun tanıtımı amacıyla Tahtalı Dağı'nın 2 bin 365 metre rakımlı zirvesindeki Olimpos Teleferik'te düzenlenen toplantıda, "Bu tür organizasyonlar Kemer'in ve Türkiye'nin tanıtımı için çok önemli. Yarışı dünya şampiyonasına çevirmek için çalışacağız." dedi.

KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz da turizm çeşitliliği açısından yarışın çok önemli olduğunu kaydetti.

Türkiye'ye ilk defa geldiğini söyleyen Güney Afrikalı bisikletçi Sharjah Jonsson ise "Dağın zirvesindeki karlı alandan denize geleceğiz. Bu normal bir şey değil. Yarışı bitirdikten sonra Dünya Kupası için İskoçya'ya gideceğim ve gelecek yıl tekrar burada olmayı istiyorum." diye konuştu.