Şırnak'ta Dicle Elektrik gönüllüleri piknik alanını temizledi

Şırnak'ta Dicle Elektrik (DEDAŞ) gönüllüleri, "Kesintisiz enerji ve doğayı koruma" sloganıyla piknik alanında temizlik çalışması...

Şırnak'ta Dicle Elektrik gönüllüleri piknik alanını temizledi
15 Ekim 2021 - 15:05
Şırnak'ta Dicle Elektrik (DEDAŞ) gönüllüleri, "Kesintisiz enerji ve doğayı koruma" sloganıyla piknik alanında temizlik çalışması yaptı.

Dicle Elektrik gönüllüleri düzenlenen etkinlikte doğası ve manzarasıyla vatandaşların hafta sonu piknik yaptığı Kayaboyun köyü Bertur Vadisi Şelalesi bölgesini temizledi.

DEDAŞ İl Müdürü Tekin Türk, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının il ve ilçelerde kaliteli enerjinin yanında bu tür doğa temizliğiyle sosyal gönüllük projelerinde yer almak olduğunu söyledi.

Kaliteli enerji sunmak adına yıl içerisinde 156 milyon liralık yatırım çalışmalarının devam ettiğini aktaran Türk, DEDAŞ gönülleri olarak sosyal sorumluluk projesi kapsamında Bertur Vadisi Şelalesi'nde temizlik çalışması yaptıklarını belirtti.

Hafta sonu piknik alanı olarak kullanılan yerleri proje kapsamında temizlediklerini ifade eden Türk, şöyle konuştu:

"Amacımız bir duyarlılık sergilemek ve yaşadığımız alanı daha yaşanabilir kılmak. 40 gönüllü arkadaşımızla temizlik çalışması yaptık. Sloganımız kaliteli, kesintisiz enerji ve doğamızı korumak. Bu tür etkinliklerimiz doğamızı korumak adına devam edecektir."

Gönüllü Berfin Uğur da Şırnak'ta doğa harikası bir yerin piknikçiler tarafından kirletildiğini, sosyal proje kapsamında arkadaşlarıyla temizlik çalışmasında bulunduğunu aktardı.

"Hem burayı görmekten hem de bu sosyal sorumluluk projesinde yer almaktan mutluyum. İyi bir çalışma oldu. Dileriz bu çalışma örnek olur" diyen Uğur, piknik yapanların çevreyi kirletmemesini istedi.