Pakistan'dan Hindistan'a Müslüman kadınların adlarının izinsiz kullanımı tepkisi

Pakistan, Hindistan’da çok sayıda Müslüman kadının adının bir uygulamanın "açık artırma" listesinde izinsiz yer almasını, "alçakça ve...

04 Ocak 2022 - 17:30
Pakistan, Hindistan’da çok sayıda Müslüman kadının adının bir uygulamanın "açık artırma" listesinde izinsiz yer almasını, "alçakça ve kabul edilemez" olarak nitelendirerek Yeni Delhi yönetimine tepki gösterdi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Hindistan’da "Hindutva'dan (Hindu milliyetçiliği) ilham alan" iktidardaki hükümet sebebiyle ülkedeki azınlıkların ve özellikle Müslümanların alanının giderek daraldığı belirtildi.

Açıklamada, çok sayıda Müslüman kadının adının, bir uygulamanın açık artırma listesinde izinsiz yer alması "alçakça ve kabul edilemez" olarak nitelendirilerek Yeni Delhi yönetimine tepki gösterildi.

Yaşanan olay sebebiyle Müslüman kadınların travma ve derin korku içerisinde olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) başta olmak üzere uluslararası toplum; Hindistan’da azınlıklara karşı artan yabancı düşmanlığı, İslam karşıtlığı ve şiddet saldırılarını durdurması için harekete geçmeye çağrıldı.

- Şüpheli yakalandı

Hint polisi, çevrim içi sahte "açık artırma" yoluyla Müslüman kadınların isimlerinin kullanılmasından sorumlu olduğu iddia edilen kişiyi bugün gözaltına almıştı.

Hindistan’da aralarında gazeteci, araştırmacı ve avukatların yer aldığı 100'den fazla kadının ismi, izinleri olmadan sosyal medya hesaplarındaki fotoğraflar kullanılarak "Bulli Bai" uygulamasındaki açık artırma listesine konulmuş ve ülke genelinde büyük tepki çekmişti.