Özhaseki'den "Kayseri'deki 5'li Çete, Hızlı Tren ve Kooperatif Mağdurları" Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki Kayseri'de düzenlenen 2021 Kayseri Yatırımları değerlendirme toplantısında, "Kayseri'deki 5'li çete, Kayseri Ankara arası hızlı tren ve Kooperatif Mağdurları" açıklaması.

Özhaseki'den "Kayseri'deki 5'li Çete, Hızlı Tren ve Kooperatif Mağdurları" Açıklaması
02 Ocak 2022 - 12:50
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki Kayseri'de düzenlenen 2021 Kayseri Yatırımları Değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulundu.

HIZLI TREN VE KAYSERİ

Mehmet Özhaseki; " Hızlı tren için 1,1 Milyar dolarlık ihaleye çıkıldı. İnşallah 2023'de iş akışında sorun olmazsa Ankara - Kayseri arası hızlı tren aktif olacak," dedi.

KAYSERİ'DE Kİ 5'Lİ ÇETE

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın gündeme getirdiği iddialar;

"Kayseri'de AK Parti’ye mensup 5’li rant çetesi var. Türkiye genelinde faaliyet gösteren Limak, Cengiz, Kolin, Kalyon ve MNG’ye benziyor," iddiasında bulunmuştu.

Arık açıklamasında, Kayseri yerelinde de olduğunu iddia ettiği 5’li çetenin, kamu kaynaklarını kendi yandaşları ve yakınlarına aktardığını ileri sürmüştü.

Özhaseki, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın bu açıklamalarına bir soru üzerine;

"Eğer ellerinde belge, bilgi varsa Savcılığa başvursunlar. Artık yönlendirebilecekleri bir yargı yok! Yargı orada ve bağımsız. Tavsiyem hemen Savcılığa müracaat etsinler."

KAYSERİ'DEKİ KOOPERATİF MAĞDURLARINA DESTEK

2021 Kayseri Yatırımları Değerlendirme toplantısında Kayseri'de kooperatif mağdurlarının olduğunu, sorunu kökünden çözmeye çalıştıklarını ve ilk olarak Mimsin Yapı Kooperatifi üyerinin sorunlarını çözdüklerini, diğerleri için çalıştıklarını dile getiren Özhakseki;

"Sorun hakkında çalışmalarımız devam ediyor. Bir akşam 15 kişi toplanıyor tasfiye edilmiş kooperatif yönetimini ele geçiriyor. Sonra üyelerine 30-40 Binlira borç çıkarıyor.

Bu bir çetedir. Sorunu hızlı şekilde çözmek için gerekirse savcılığa, "çete suçlaması" ile müracaatta bulunup, üyelerini mağdur edenler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Çeteden yargılanmalarını sağlayacağız," ifadelerini kullandı.