New York Tirana Üniversitesinde mezuniyet heyecanı

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, Türkiye Maarif Vakfına (TMV) bağlı New York Tirana Üniversitesinde (UNYT) 2020 2021 akademik yılı mezuniyet...

New York Tirana Üniversitesinde mezuniyet heyecanı
10 Temmuz 2021 - 00:45
Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, Türkiye Maarif Vakfına (TMV) bağlı New York Tirana Üniversitesinde (UNYT) 2020-2021 akademik yılı mezuniyet töreni düzenlendi.

Törene, Arnavutluk Eğitim, Spor ve Gençlik Bakanı Evis Kuşi, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, TMV Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili'nin yanı sıra farklı davetli, öğrenci ve aileleri katıldı.

Bakan Kuşi, konuşmasında, UNYT'nin uzun bir başarı hikayesi olduğunu vurgulayarak 150 mezunun arasında farklı ülkelerden öğrencilerin bulunmasının da memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Büyükelçi Yörük de Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın Türkiye'yi ziyaret ettiğini anımsatarak bu kapsamda iki ülke arasında aralarında eğitim de olmak üzere farklı önemli anlaşmaların imzalandığını belirtti.

Yörük, "Üniversite ve ilgili okullarıyla TMV'nin Arnavutluk'taki varlığı bizim eğitim alanındaki gelişen ikili ilişkilerin sembolüdür." dedi.

Bilgili ise mezunları tebrik ederek araştırma programlarının desteklenmesi taahhüdünde bulundu.