NADİR Merkezi'nde düşük proteinli diyet etkinliği düzenlendi

"Ulusal Fenilketonüri Günü" kapsamında düşük proteinli diyetle beslenen kalıtsal metabolik hastalara yönelik etkinlik yapıldı.Ankara...

27 Mayıs 2022 - 16:55
"Ulusal Fenilketonüri Günü" kapsamında düşük proteinli diyetle beslenen kalıtsal metabolik hastalara yönelik etkinlik yapıldı.

Ankara Üniversitesi Nadir Hastalıklar Uygulama ve Araştırma Merkezi (NADİR) ile Tıp Fakültesi Çocuk Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı tarafından "Ulusal Fenilketonüri Günü" dolayısıyla yapılan atölye çalışmasında, çocuklar ve aileleriyle düşük proteinli gıdalar pişirildi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi terasındaki etkinlikte, Çocuk Destek Grubu ve NADİR Öğrenci Topluluğunun katılımıyla çocuklar ve katılımcılar için çeşitli aktiviteler de yer aldı.

NADİR Merkezi'nde, toplumsal farkındalık için bu konudaki programlarının ve bilimsel çalışmaların devam edeceği belirtildi.

Programa, NADİR Merkezi Müdürü Doç. Dr. Fatma Tuba Eminoğlu, Cebeci Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tanıl Kendirli ile Şef Emrah Fandaklı da katıldı.