Meksika, İsrail ve Filistin yönetimine diyalog çağrısında bulundu

Meksika Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında şu ana kadar çok fazla sivil can kaybının yaşandığını belirterek...

13 Mayıs 2021 - 00:35
Meksika Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında şu ana kadar çok fazla sivil can kaybının yaşandığını belirterek, taraflara diyalog çağrısında bulundu.

Meksika Dışişleri Bakanlığı Twitter hesabından yaptığı açıklamada, çatışmaların bir an önce durması gerektiğini vurgulayarak, "Meksika, sivil halkın yaşamını ve güvenliğini tehlikeye atan her türlü eylemin derhal durdurulması çağrısında bulunuyor; taraflardan çatışmayı bir kenara bırakıp diyaloğa davet ediyor. " ifadelerine yer verdi.

Şiddetin azaltılmasına katkıda bulunan önlemlerin alınmasını desteklediğini belirten Bakanlık, ayrıca saldırılarda hayatını kaybeden ailelerin yakınlarına baş sağlığı dileğinde bulundu.

Bakanlık, dünkü açıklamasında da Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan Filistinli ailelerin yerinden edilmesinin edişe verici olduğunu kaydetmişti.

- Kudüs ve Gazze'deki olaylar

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, 16'sı çocuk, 5'i kadın 1'i yaşlı olmak üzere 65 Filistinli şehit oldu, 365 kişi yaralandı.