Mecliste Kayseri Milletvekilleri çarpıştı! Kayseri nüfus yapısı bozuluyor mu?

Suriyeliler ve nüfus yapısı polemiği CHP ve AK Parti Kayseri Milletvekillerini karşı karşıya getirdi. Çetin Arık, "Nüfus yapımız bozuluyor!" derken İsmail Tamer, "Kayseri'de nüfus yapısının asla bozulmayacağını" söyledi.

Mecliste Kayseri Milletvekilleri çarpıştı! Kayseri nüfus yapısı bozuluyor mu?
19 Haziran 2022 - 18:58
Suriyeli tartışması Kayseri’nin iki Milletvekilini Meclis’te karşı karşıya geldi. 

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Meclis’te: “Bizim insanımız çocuk sahibi olmaya korkarken kevgire dönen sınırlarımızdan binlerce sığınmacı geliyor ve doğurganlık hızları da 5,8.
 

ARIK: KAYSERİ'DE SURİYELİ NÜFUSU 80 BİN, DOĞAN BEBEK SAYISI 3 BİN 473

Bakın, TÜİK rakamlarına göre bizim tam 5 katımız.

Size ilim Kayseri’den bir örnek vermek isterim. Bakınız, bizim nüfusumuz 1,5 milyon, 2021 yılında Şehir Hastanesinde doğan bebek sayımız 6.690, Suriyelilerin nüfusu 80 bin, doğan bebek sayısı 3473. Tam yarımız.

Yine resmî rakamlara göre bugün ülkemizde eğitim çağında mülteci çocuk sayısı 1 milyon 272 bin 691.

Bunların çoğu da eğitime ulaşamamış. Şimdi, demografik yapımız bozulmuyor mu?” ifadelerini kullandı. 

ARIK: HAMASET YAPMAYIN! İŞ BULUN, AŞ BULUN

Arık, “Hamaset yapmayın, düğünlerde ‘3 çocuk, 5 çocuk, gerisi garip demeyin. Çocuklara iş bulun, aş bulun diyorum; aş bulun da millet çoluğunu çocuğunu evlendirsin” dedi.

AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ TAMER: KAYSERİ'DE DEMOĞRAFİK YAPI KESİNLİKLE BOZULMAZ!


CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın sözleri üzerine konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, “Kayseri'deki demografik yapının kesinlikle bozulmayacağını ifade etmek isterim. Aslında Sayın Arık kendisiyle, burada konuştuklarıyla tamamen çelişki içerisine girdi. Bir taraftan benim de her düğünde söylemiş olduğum “Bir olur garip olur, iki olur rakip olur, üç olur bereket olur, dört beş olunca daha da bereketli olur.” cümlemin anlamı da Sayın Cumhurbaşkanımızın her dönem ifade etmiş olduğu gibi, fazla çocuk yapmanın Türkiye için ne kadar önemli olduğunun ifadesidir.

Ama burada tam tersini söylüyor, evet, düştü. Bunun düşüşünü de AK Parti’den biliyor, Hükümetimizden biliyor.

Bakın Sayın Arık, sen çok iyi bilirsin, anne ölüm hızlarını biz iktidara geldiğimizde binde 64'lerden binde 16’lara düşürdük, bebek ölüm hızı aynı şekilde oldu. Onun için şimdi böyle ifade etmeniz, evet, buraya getirebilirsiniz, demografik yapının bozulmaması adına böyle bir önerge vermiş olabilirsiniz ama ben her zaman söylüyorum, Kayseri'yi çok da iyi bilmiyorsunuz.

TAMER, KAYSERİ NÜFUSUNUN 101 BİNİ YABANCILARDAN OLUŞUYOR!

Niye bilmiyorsunuz? Şunun için bilmiyorsunuz, Kayseri demografik yapı açısından 1,5 milyon 1 milyon 517 bin, şu andaki nüfusu, bunun 101 bini yabancılardan oluşuyor; 83 Bin 635'i geçici koruma altındaki Suriyeliler,  ikamet izni verilenler 7 Bin 773 ve uluslararası korumada 10.152 kişi yaşıyor.

Bu anlamda Kayseri, Orta Anadolu'nun yıldız bir şehri, Orta Anadolu'da parlayan ve sanayisiyle, 5 üniversitesiyle, birlik beraberlik içerisinde Türkiye ekonomisine damga vuran bir şehir. Dolayısıyla Kayseri'deki demografik yapının kesinlikle bozulmayacağını buradan ifade etmek isterim," ifadelerini kullandı.