Libyalı yetkililerden yaşamını yitiren BAE Devlet Başkanı Al Nahyan için taziye mesajı

irleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın vefatı dolayısıyla başta Başbakan Abdulhamid Dibeybe olmak...

13 Mayıs 2022 - 17:00
irleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın vefatı dolayısıyla başta Başbakan Abdulhamid Dibeybe olmak üzere Libyalı yetkililer taziye mesajları yayımladı.

Başbakan Dibeybe, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Ulusal Birlik Hükümeti, BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın vefatının yasını tutuyor, merhumun ölümü nedeniyle BAE halkına ve hükümetine en derin taziyelerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Libya Devlet Yüksek Konseyi, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Konsey Başkanı Muhammed el-Menfi’nin, Al Nahyan'ın vefatı dolayısıyla BAE'li mevkidaşlarına taziye telgrafı gönderdiğini aktarırken, Libya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da "BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın vefat haberinin büyük üzüntüyle karşılandığı ve kardeş BAE halkına en içten başsağlığı dileklerinde bulunulduğu" ifade edildi.

Tobruk'taki Temsilciler Meclisi tarafından başbakan olarak belirlenen Fethi Başağa da Twitter'dan bir paylaşımda bulunarak "Merhum Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın yasını tutuyoruz. BAE halkına en içten taziyelerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Ülkenin doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter de yazılı bir açıklama yayınlayarak, BAE halkına başsağlığı diledi.

BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın 74 yaşında hayatını kaybettiği duyurulmuştu.