Kumar bağımlılarının kabusu Kayseri Ahlak Bürodan yeni operasyonlar: Çilingirle girildi

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Ahlak Büro Amirliğinden yeni operasyonlar. Sahabiye Mahallesinde bulunan batakhane olarak adlandırılan işyerine çilingir marifeti ile girildi. Baskınlarda kumar oynayan 16 şahsa ve kumarhane olarak kullanılan işyerlerine 29.104 TL. para cezası uygulandı.

Kumar bağımlılarının kabusu Kayseri Ahlak Bürodan yeni operasyonlar: Çilingirle girildi
08 Nisan 2022 - 09:03
Kumar bağımlılarının kabusu Kayseri İl Emniyet Müdürlüüne bağlı Ahlak Büro Amirliğinin operasyonlarında bu kez Sahabiye Mahallesi vardı.

6 - 7 Nisan tarihleri arasında Ahlak Büro Amirliğince düzenlenen operasyonlarda umuma Açık işyerlerinde Kumar Oynayan ve Oynatan şahıslarla ilgili yapılan çalışmalar neticesinde;    

Sahabiye Mahallesi Sivas Bulvarı üzerinde bulunan Ruhsatsız İşyerinde (Batakhane) Ahlak Büro Amirliği görevlilerince kumar oynatıldığı tespit edilerek olay yerine gidilmiş, içeride bulunan şahıslar kapıyı açmadığı için Savcı kararıyla işyerinin kapısı Çilingir marifetiyle açılarak içeri girilmiş, kumar oyununda kullanılan 36 deste açılmamış 52 oyun kâğıdı, 3 adet kullanılmış 52 oyun kağıdı, 1 adet kullanılmış 104 oyun kağıdı ve 2 adet üzeri rakamlarla yazılı yazboz koçanına el konulmuş, mekanda bulunan 13 şahıs gerekli işlemler için Ahlak Büro Amirliğine intikal ettirilmiş, İşyerini çalıştıran bir şahsa Kumar Oynanması İçin Yer Ve İmkan Sağlama suçundan Şüpheli olarak Adli işlem yapılmış, kumar oynayan 12 şahıs hakkında ise Kabahatler Kanunu gereğince İdari Yaptırım Kararı uygulanarak toplam 21.828 TL. para cezası tatbik edildi.



Yine Sahabiye Mahallesi Boylar Sokak üzerinde bulunan Ruhsatsız İşyerinde (Batakhane) Ahlak Büro Amirliği görevlilerince kumar oynatıldığı tespit edilerek olay yerine gidilmiş, işyerinde bulunan şahıslar kıpıyı açmamış ancak görevli polislerin ısrarı üzerine içeride bulunan şahıslar tarafından işyerinin kapısı açılmış, kumar oyununda kullanılan 14 Adet açılmamış 52 oyun kağıtları, 3 adet 104 oyun kağıtları, 92 adet kırmızı renkli pul, 64 adet mor renkli pul, 1 adet Great ibareli kareli defter, 25 sayfa kareli defterden yırtılmış alacak verecek kağıtları ve 1 Adet Yazboz koçanına El konulmuş, mekanda bulunan 5 şahıs gerekli işlemler için Ahlak Büro Amirliğine intikal ettirilmiş, İşyerini çalıştıran bir şahsa Kumar Oynanması İçin Yer Ve İmkan Sağlama suçundan Şüpheli olarak Adli işlem yapılmış, kumar oynayan 4 şahıs hakkında ise Kabahatler Kanunu gereğince İdari Yaptırım Kararı uygulanarak toplam 7.276 TL. para cezası tatbik edildi.



Her iki kumar olayında toplam 16 şahsa 29.104 TL. para cezası tatbik edildi.