Kocasinan Belediye Başkan Yardımcısının baraja nazır evi kaçak yapı çıktı!

Vatandaş ev almayı, hayalinde bile zor kurarken Kocasinan Belediye Başkan Yardımcısı Ali Bulu'nun baraja nazır imarı olmayan ve sadece tarla vasfı içeren Yamula Barajına cephe 938 metre kare arsaya kaçak ev yaptığı iddia edildi.

Kocasinan Belediye Başkan Yardımcısının baraja nazır evi kaçak yapı çıktı!
10 Mayıs 2022 - 21:19
Kayseri'nin AK PArtili Kocasinan Belediyesi tarafından Kadir Gecesi Kumarlı Kümeevler'de "kaçak yapı" diyerek önce ceza kesilen ardından yıkılan evlerin ardından yeni bir gelişme yaşandı.



KOCASİNAN'DA İMARDAN SORUMLU BAŞKAN YARDIMCISININ EVİ "KAÇAK" ÇIKTI

Kocasinan Belediyesi'nin İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Bulu'nun, Erkilet - Çevril Mahallesi’nde Yamula Barajı’na cephe imar parseli olmayan, tarla vasfında ki etrafı hazine arazisiyle çevrilmiş 938 metrekarelik arsaya prefabrik ev yaptığı, evin etrafınıda bahçeyle çevirdiği iddiası gündeme düştü.



İMAR AFFI KAPSAMINDA MI? UYDU GÖRÜNTÜLERİ NE DİYOR?

Kocasinan Belediyesi İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Bulu'ya ait olduğu iddia edilen Erkilet-Çevril Mahallesi’nde Yamula Barajı’na nazır imar parseli olmayan 938 metre karelik alana yaptığı prefabrik evin uydu görüntülerine göre 2019 yılının sonlarına doğru inşa edildiği dolayısıyla bu yapının imar affı kapsamında değerlendirilemeyeceği ve kaçak yapı olduğu öne sürülüyor.



YIKIMCI ALİ DİYE BİLİNEN BAŞKAN YARDIMCISI NE YAPIYOR DU?

Kocasinan Belediyesi hudutları içerisinde herhangi bir işyeri yada konutun 1 metre dahi dışarıya taşmasına izin vermeyen, belediye ekiplerini gönderip tutanak ve rapor tutturan, ceza kestiren, yıkım kararlarını hızlı bir şekilde uygulayan biri olarak biliniyor.



KOCASİNAN BELEDİYESİ İMARDAN SORUMLU BAŞKAN YARDIMCISI KENDİ YAPISINI YIKACAK MI?

Kocasinan Belediyesi şimdi ne yapacak?

Kocasinan Belediyesi Başkan Yardımcısı için tutanak tutacak mı?

Kocasinan Belediyesi hudutları içerisinde bulunan ve Başkan Yardımcısına ait olduğu iddia edilen yapı yıkılacak mı? Yoksa kişiye özel bir girişim mi olacak?

Tarım arazisine yapılan bu yapının akibetini gelişmeler oldukça haber olarak kamu oyunun bilgisine sunmaya devam edeceğiz.