Kazım Yücel: İş yok, aş yok, yurt yok, Kayseri'de zam çok

İYİ PARTİLİ Kazım Yücel, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin ardarda yaptığı zamlara tepki gösterdi. "Seçimlere girerken vatandaşa 'Zengin ortak geliyor' diye kendini tanıtan AKP Belediyeleri, şimdi vatandaş üzerinden zengin olmanın yollarını arıyor" diyen Yücel, "Geldiğimiz noktada iş yok, aş yok, yurt yok, Kayseride zam çok" dedi.

Kazım Yücel: İş yok, aş yok, yurt yok, Kayseri'de zam çok
25 Eylül 2021 - 13:35
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, hizmet yerine zam siyaseti izlemeye başladı. Büyükşehir Belediyesi ilçe toplu taşıma ücretlerine yaptığı zamın ardından hem şehir içindeki toplu taşıma ücretlerine hemde Kent Ekmek büfelerinde satılan unlu mamüllerine zam yaptı. Buna göre Kent Ekmek büfelerindeki 1 TL'ye satılan ekmek yüzde 25 zam yapılarak 1,25 kuruştan satılmaya başlandı. Büyükşehir Belediyesi ekmeğe ikinci kez zam yapmış oldu. Diğer taraftan toplu ulaşım biletine de yüzde yirmilik zam yapıldı. Bu duruma Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Grup Başkan Vekili Kazım Yücel tepki gösterdi.

Yücel, "AKP'li Belediyeler vatandaştan oy isterken iş ve aş vaadettiler. İlçelerden oy isterken de 'Zengin ortak geliyor' dediler. Hakikaten verdikleri sözleri tuttular.

İlçelerin en kıymetli arazilerine çökerek 'Ballı villa' yaptılar. Arsalardan, şerefiye paralarından zengin olamayan AKP'li belediyeler bu kez vatandaşın cebindeki üç kuruşa göz dikti.

Vatandaşa en uygun taşıma imkanı sunması gereken AKP'li Büyükşehir Belediyesi, ardı ardına zam yapmaya başladı.

İlçelerin toplu taşıma ücretlerine yüzde 20 zam yapan AKP Belediyesi, buradan istediği sonucu elde edememiş olacak ki bu kez de şehir içi toplu ulaşıma yüzde 20 zam yaptı.

Vatandaşı zor duruma bırakmasından dolayı utanması gereken AKP'li Belediye, bir de bu durumu 'en ucuz fiyatla taşıma yapıyoruz' diye açıklamaya çalışmış. Bir ton şark kurnazlığı ile rakamlar paylaşarak vatandaşın tepkisini dindirmeye çalışmış. Açıkça zam yapıldığını da sarayın iktidarı gibi 'fiyat güncellenmesi' diye de servis etmiş.

Bu yetmezmiş gibi zaten vatandaş bu duruma alıştı diye Kent Ekmek büfelerinde satılan ekmeğe de yüzde 25 zam yaptılar.

Öğrencilere de yurt bulamıyorlar.  Göstermelik ilanla vakıf, cemaat, cemiyet gibi nelerin döndüğünün belli olmadığı yapılara öğrencileri mahkum ediyorlar.

Vatandaş artık attığınız kazıkları unutmuyor. Bunları tek tek not ediyor.

Size en iyi cevabı sandıkta verecek. Çünkü iş yok, aş yok, yurt yok! Ama ne hikmetse bol bol ZAM var.

Aziz hemşehrilerim. Biraz sabredin. İyi Parti gümbür gümbür geliyor.

Sarayın saltanatı yıkılacak. AKP'li belediyelerin çöreklendiği bal vatandaşa dağıtılacak. Vatandaş uygun imkanlarla taşınacak. Herkes evine düşünmeden ekmek götürebilecek. Çünkü İYİLER geliyor. Vatandaşlar İYİ ki varsınız diyor" dedi.