Kayseri Son Dakika: Kayseri Valiliği açıkladı, sokakta sigara içmek yasaklandı

Kayseri Son Dakika: Kayseri Valiliği son dakika alınan kararları açıkladı. Kayseri'de sokakta sigara içmek yasaklandı.

Kayseri Son Dakika: Kayseri Valiliği açıkladı, sokakta sigara içmek yasaklandı
11 Kasım 2020 - 21:20
Kayseri son dakika haberi...

Kayseri Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada yeni alınan kararlar kamu oyu ile paylaşıldı. Valilik tarafında yapılan duyuruda; "İçişleri Bakanlığı’nın 11/11/2020 tarihli ve 18579 sayılı genelgesi doğrultusunda aşağıda belirtilen ek tedbirler  alınmıştır.

 1. İçişleri Bakanlığı’nın 08/09/2020 tarihli ve 14533 sayılı Genelgesi doğrultusunda  meskenler hariç olmak üzere tüm alanlarda (kamuya açık alanlar, cadde, sokak, park, bahçe, piknik alanı, sahiller, toplu ulaşım araçları, işyerleri, fabrikalar vb.) herhangi istisna olmaksızın maske takma zorunluluğu getirilmişti.
   Ancak özellikle vatandaşlarımızın kalabalık şekilde bulunduğu/bulunabileceği cadde, sokak, park ve bahçeler gibi yerlerde sigara içtiğinden bahisle/bahanesiyle bazı kişilerin maskelerini çıkardıkları, aşağıya indirdikleri, doğru şekilde kullanmadıkları görülmektedir. 
          Solunum yoluyla kolayca bulaşabilen Koronavirüs salgınının yayılımının önlenmesi için maske kullanımında sürekliliğin sağlanması son derece önem taşımaktadır.
 Bu nedenle maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanımını temin amacıyla 12.11.2020 tarihinden itibaren  vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu/bulanabileceği cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar), tüm meydanlar , pazar yerleri, maske takmanın zorunlu olduğu tüm alanlar  ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda/bölgelerde sigara içme yasağı getirilmiştir.
 
         2. İçişleri Bakanlığı’nın 12/08/2020 tarihli ve 13102 sayılı Genelgesi ile 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın sokağa çıkmalarına yönelik uygulamanın il bazlı yapılacak analizlere (hasta ve temaslı kişi sayısı, ağır hasta, yatan hasta sayıları ve 65 yaş ve üzeri hastaların bu kategorilerdeki oranı vb.) göre İl Hıfzıssıhha Kurullarınca belirlenmesi gerektiği belirtilmiştir.

           Bu doğrultuda ; 
-  Koronavirüs salgınının illerindeki seyrinin anlık olarak takip edilerek hasta ve temaslı kişi, ağır hasta, entübe, vefat sayıları ile 65 yaş ve üzeri hastaların bu kategorilerdeki oranında yaşanan artış trendlerine göre 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın gün içerisinde saat 10:00-16:00 arasında sokağa çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkmalarının kısıtlanmasına, oy birliği ile karar verilmiştir," denildi.