Kayseri Son Dakika Asayiş: 4 ilçede sulama ve telekomünikasyon kabloları çalan 2 kişi yakalandı

Kayseri Son Dakika Asayiş: Bünyan, Develi, Pınarbaşı ve Tomarza İlçelerinde sulama ve telekomünikasyon kabloları çalan 2 kişi yakalandı.

Kayseri Son Dakika Asayiş: 4 ilçede sulama ve telekomünikasyon kabloları çalan 2 kişi yakalandı
11 Aralık 2020 - 11:08
Kayseri son dakika asayiş...

Kayseri İl Jandarma Komutanlığına bağlı, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) başarılı bir operasyona imza atarak, Bünyan, Develi, Pınarbaşı ve Tomarza İlçelerinde çeşitli tarihlerde Türk Telekom Müdürlüğüne, Devlet Su İşleri Müdürlüğüne DSİ ve vatandaşlara ait sulama kuyularından haberleşme ve enerji nakil kablolarını çalan 2 şüpheliyi yakaladı.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamda;  "Kayseri İli Bünyan, Develi, Pınarbaşı ve Tomarza İlçelerinde çeşitli tarihlerde Türk Telekom Müdürlüğüne, Devlet Su İşleri Müdürlüğüne (DSİ) ve vatandaşlara ait sulama kuyularından haberleşme ve enerji nakil kablolarının çalındığı bilgisi alınmıştır.   

Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından hırsızların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar sonucunda, 08 Aralık 2020 günü olayın şüphelileri oldukları tespit edilen R.G. ve Y.K. isimli şahıslar kablo hırsızlığı yaptıkları esnada suçüstü yakalanmış olup, araçlarının içerisinde yapılan arama sonucunda 87 metre çalıntı kablo ile kablo çalmada kullandıkları malzeme ve 5,6 gram uyuşturucu madde Metamfetamin  ele geçirilmiştir.

 
Yakalanan R.G. ve Y.K. isimli şüpheliler, 10 Aralık 2020 günü sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı bölgesinde 25 ve Tomarza İlçe Emniyet Müdürlüğü bölgesinde 1 olmak üzere toplam 26 faili meçhul Haberleşme ve Enerji Nakil Kablo Hırsızlığı olayı aydınlatılmıştır," denildi.