Kayseri Milletvekili Karayel'in torpili ile Devlet memuru mu oldu?

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel'in torpili ile N.A. isimli danışmanının Develi Belediyesinde işe alındığı "Devlet memuru" olabilmek için ilk 6 ayı doldurur doldurmaz İstanbul Sultangazi Belediyesine geçiş yaptığı iddia edildi. Develi Belediyesi işe alımı doğrularken akrabalık ilişkisini yalanladı.

Kayseri Milletvekili Karayel'in torpili ile Devlet memuru mu oldu?
27 Haziran 2021 - 21:12
Kayseri AK Parti Milletvekili İsmail Emrah Karayel'in torpili ile İstanbul'da yaşayan N.A. isimli danışmanının Develi Belediyesinde işe alındığı iddia edildi.

N.A. isimli şahsın "Devlet memuru" olabilmek için Develi Belediyesi'nde ilk 6 ayı doldurur doldurmaz İstanbul Sultangazi Belediyesi'ne geçiş yaptığı yine iddialar arasında. Develi Belediyesi işe alımı doğrularken akrabalık ilişkisini yalanladı.

Kamuoyunda herhangi bir sınav yada özel yeterlilik istemediği için sadece özel alımlarla talep üzerine gerçekleştirilen, ilk 6 ay çalıştıktan sonra "devlet memuru" olmayı kolaylaştıran ve "torpil makamı" olarak bilinen "Özel kalem Müdürlüğü"ne atandığı iddia edilen N.A.'nin işe alımı Develi Belediyesi tarafından doğrulandı.

Develi Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, " Belediyemiz ihtiyacına binaen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 59. Maddesine istinaden bakanlık atama onayı ile bahsi geçen personel kurumumuzda göreve başlamış ancak beklenen uyum ve performansı sağlayamamış ve kendi isteği ile nakil talebinde bulunmuştur. Bu doğrultuda başka bir kuruma nakli gerçekleştirilmiştir," ayrıntısı dikkat çekti.

AK Parti Kayseri İsmal Emrah Karayel'in nasıl bir açıklama yapacağı ise merak konusu.

Develi Belediyesi tarafından işe alımın doğrulandığı ancak akrabalık ilişkisinin yalanlandığı o açıklamada;

"Bazı sosyal medya hesaplarında çıkan asılsız haberlerden dolayı bu basın açıklamasının yapılması gereği hasıl olmuştur. Bahsi geçen sosyal medya hesaplarında Kayseri Milletvekilimiz Sayın İsmail Emrah KARAYEL’in yakınının veya akrabasının belediyemiz özel kalem müdürlüğüne atandığı iddia edilmiştir.

Söz konusu iddia gerçeği yansıtmamaktadır.

Belediyemiz özel kalem müdürlüğünde veya başka bir biriminde herhangi bir milletvekilimizin yakını ve akrabası görev yapmamaktadır.

Belediyemiz ihtiyacına binaen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 59. Maddesine istinaden bakanlık atama onayı ile bahsi geçen personel kurumumuzda göreve başlamış ancak beklenen uyum ve performansı sağlayamamış ve kendi isteği ile nakil talebinde bulunmuştur. Bu doğrultuda başka bir kuruma nakli gerçekleştirilmiştir.

Tamamen yasalara uygun şekilde yapılan bir tayin işleminin çarpıtılarak kamuoyuna yanlış şekilde yansıtılması kınıyor, bu ve buna benzer çarpıtılmış haberler öncelikle Belediyemizi, Milletvekillerimizi, Partimizi, Cumhur İttifakını karalamayı hedef aldığını belirtmek istiyoruz. Bizler Develi Belediyesi olarak bu tip haberlere itibar etmeden ilçemizin refahı için çalışmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur," ifadelerine yer verildi.