Kayseri Kocasinan'da kabir azabı vatandaş kamerasında! (Özel Haber)

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde bulunan mezarlıkta "kabir azabı" gibi mezarlık dramı vatandaş kamerasına yansıdı.

Kayseri Kocasinan'da kabir azabı vatandaş kamerasında! (Özel Haber)
04 Mayıs 2022 - 08:37
Kayseri'nin Kocasinan İlçesinde bulunan Kuşçu Mezarlığı hem bakımsızlıktan hemde doğal şartlardan dolayı bazı mezarların zarar görmesi ile gündeme geldi.



Kuşçu Mezarlığında çekildiği iddia edilen görüntülerde durum içler acısı.

KOCASİNAN'DA KABİR AZABI DÜNYADA BAŞLIYOR!

Edinilen bilgiye ve Kayseri Radar vatandaş kamerasına yansıyan görüntülerde mefta gömülmesi için toprak altında kalan, mezar kenarına döşenen taşların olmadığı, kefenlere ve meftaya kolay ulaşılabildiği görülüyor. Bakım yapmakla sorumlu olan kurumların mezar parasını aldıktan sonra durumu nasıl önemsemediklerini gösterir nitelikte.



Geçtiğimiz kış döneminde hava şartlarının zorlu olması nedeni ile Kocasinan ilçesinde Tilkiler, Talas ilçesinde ise Kurtlar şehir merkezine kadar inmişti. O zorlu hava koşullarında vahşi hayvanların mezarlara dadanıp kabir içindeki meftaya zarar verip vermediği bilinmiyor.



BU DRAMA KİM DUR DİYECEK?

Kayseri'de en çok ziyaret edilen ana mezarlıkların bakımı ve temizliği yapılırken arada kalan mezarlıkların bu dramı içler acıtıyor.

Bayram öncesi ise Talas ilçesinde bulunan Başakpınar Mahallesi'nde mezarlığın moloz döküm alanı gibi kullanıldığı ortaya çıkmıştı.