Kayseri Jandarması Şubat ayı faaliyetleri yayınlandı: 332 aranan şahıs yakalandı

Kayseri il Jandarma Komutanlığına ait Şubat ayı faaliyet raporu yayınladı. Faaliyetler içinde hırsızlık, terör, dilencilik, aranan şahıslar gibi bilgiler yer aldı. Kayseri'de 332 aranan şahıs yakalandı

Kayseri Jandarması Şubat ayı faaliyetleri yayınlandı: 332 aranan şahıs yakalandı
07 Mart 2022 - 16:56
Kayseri Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklama ile İl Jandarma Komutanlığına ait faaliyet raporu yayınlandı. Açıklamada;

"Kayseri İl Jandarma Komutanlığı, Şubat 2022 dönemi faaliyetleri kapsamında;
a.       (26) kasten yaralama olayında yakalanan (49) şüpheli, haklarında yapılan soruşturma evrakları ile birlikte adli makamlara sevk edilmiştir.
b.       (34)’ü evden, (13)’ü kamu kurum ve kuruluşundan, (3)’ü bağ, bahçe ve tarladan, (5)’i işyerinden, (1)’i otodan hırsızlık, (28)’i kablo, (3)’ü oto, (1)’i motosiklet hırsızlığı ve (2)’si dolandırıcılık olmak üzere toplam (90) olayda (73) şüpheli yakalanmış, (14) şüpheli tutuklanmıştır.
 c.       (3) uyuşturucu madde imal ve ticareti, (14) kullanmak için uyuşturucu madde satın almak/bulundurmak/kullanmak, (12) 5607 SKM, (3) izinsiz kazı, (3) mali suç ve (2) yasadışı bulunma olayı olmak üzere toplam (37)  olayda (67) şüpheli yakalanmıştır.           
 ç.       İcra edilen kaçakçılık ve organize suçlara yönelik operasyonlarda; (353) gr. esrar, (618) gr. metamfetamin, (10) gr. bonzai, (38) adet kaçak bitcoin üretim cihazı, (1.800) adet sahte bandrol, (5) adet tabanca, (8) adet av tüfeği, (33.900) adet içi tütün dolu makaron, (3.060) paket sigara, (554) paket pipo tütünü, (950) kg. tütün ve (34) adet muhtelif kazı malzemesi geçirilmiştir.
d.       Terör ile mücadele kapsamında; “PKK/KCK”, “FETÖ/PDY” ve “DEAŞ” terör örgütleri suçlarından (8) olayda (12) şüpheli hakkında işlem yapılmış, (3)’ü tutuklanmış, (4) şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiş ve (2) şüpheli ise ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmış olup, (3) şüphelinin yakalama çalışmaları devam etmektedir.
e.       Dönem içerisinde ailesi ve yakınları tarafından kayıp şahıs müracaatında bulunulan (3) şahıstan (2)’si bulunarak ailelerine teslim edilmiş, (1) şahsın arama çalışmalarına devam edilmektedir.
 f.        Çeşitli suçlardan dolayı yakalama ve UYAP aranması bulunan (332) şahıs yakalanmıştır.
g.       Koruma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen aile hukukundan doğan bakım, eğitim veya destek olma yükümlülüğünü yerine getirmeyen (8) aile hakkında “Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali “nden yasal işlem yapılmıştır.
2.      Sokakta dilendirilen çocukların tespiti durumunda ”Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali” ve ”Kabahatler Kanununun 33’üncü Maddesi“ gereğince işlem yapılmaktadır.
3.      Çocuk ve kadın ile ilgili işlemlerin yürütülmesinde paydaş olan diğer kurum ve kuruluşlara koordine kurularak faaliyetlerin bütünlük içinde yürütülmesi sağlanmaktadır. (Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Çocuk İzlem Merkezi, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, İŞKUR, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü vb.)

4.         Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla etkin mücadele kapsamında; alınması gereken tedbirlere aykırı hareketlerin önlenmesi, vatandaşlarımızın mevcut huzur ve güven ortamında yaşamaları, izolasyon kurallarına uyulmasının sağlanması amacıyla, gerekli denetim ve kontroller yapılmış olup, (9) kişiye karantina kuralına uymamak suçundan idari para cezası uygulanmıştır. 
 
5.         Emniyet ve asayişin temini maksadıyla, eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Türkiye Huzur Güven Uygulamasında; sorgulaması yapılan (18.258) şahıstan çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan (45) şahıs yakalanmış olup, (175) umuma açık yer ve işyerlerinin kontrolü yapılmıştır. Kontrolü yapılan (13.063) araçtan (128)’i trafikten men edilmiş ve (559) araca idari para cezası uygulanmıştır," denildi.