Kayseri'den kısa kısa 23 Mayıs

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğünün, Yemliha Mahallesi'ne 1 milyon 131 bin lira maliyetle kanalizasyon kolektör hattı yaptığı bildirildi.

Kayseri'den kısa kısa 23 Mayıs
23 Mayıs 2022 - 15:05
Kayseri Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bir süre önce ihalesi yapılan "Yemliha İleri Biyolojik Atık su Arıtma Tesisi Kanalizasyon Kolektör Hattı 2. Etap İnşaatı İşi" kapsamında, bölgede yeni nesil borularla başlatılan 2 bin 650 metrelik hattın yapımı sürüyor.

Tamamlanma aşamasına gelen proje sayesinde, mevcutta bulunan kanalizasyon hatları da yeni hatta alınarak atık suyun İleri Biyolojik Atık su Arıtma Tesisi'ne iletimi sağlanmış olacak.

Böylelikle hem doğal yaşam daha iyi korunmuş olacak hem de mahalle sakinleri daha kaliteli ve kesintisiz altyapı hizmetine kavuşmuş olacak.

Başkan Büyükkılıç gençlerle buluştu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Gençlik Merkezi'nde eğitim gören gençler ve aileleriyle buluştu.

Gençlik merkezinin bahçesinde gerçekleşen buluşmaya, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanı Cenani Ayaydın, eğitimciler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Başkan Büyükkılıç, değerlerine bağlı ve her alanda donanımlı, eğitimli, öz güvenli bir gençlik yetiştirmek için çaba gösterildiğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk ise her zaman gençlerin yanında olduklarını kaydetti.

Hürmetçi Sazlığı'nda görsel şölen

Afrika’nın kuzey bölgelerinden gelen leyleklerin, "Uluslararası öneme sahip sulak alan" olarak ilan edilen Hürmetçi Sazlığı'na ulaştığı belirtildi.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, yaptığı açıklamada, fotoğraf tutkunlarını Hürmetçi Sazlığı'na davet etti.

Özdoğan, tarım ve hayvancılık bölgesi olan Hürmetçi Sazlığı'nın doğal güzelliklerini keşfetmek için fotoğraf sanatçılarını ve vatandaşları bölgeye çağırdı.

Gerek yılkı atları gerekse çeşitli kuşlara ev sahipliği yapan sazlığın görülmeye değer bir yer olduğunu ifade eden Özdoğan, bölgede yapılan çalışmalarla alana ilginin daha da arttığını kaydetti.

Hayırsever Ali Başyazıcıoğlu cami yaptıracak

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile hayırsever Ali Başyazıcıoğlu arasında cami yapımına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Büyükkılıç, başkanlık makamındaki törende, hayırseverlik denilince akla Kayseri'nin geldiğini belirtti.

Tüm hayırseverlere teşekkür eden Büyükkılıç, "Hayırsever büyüğümüz Ali Başyazıcıoğlu ile bir cami ve müştemilatını yapacak şekilde imzaları attık. Cenabı Allah edasını nasip eylesin, tamamına erdirsin, cemaatini de bol eylesin diyoruz. Hayırsever büyüklerimizin her birine ayrı ayrı dua ediyor, teşekkür ediyor ve minnet duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Başyazıcıoğlu da desteklerinden dolayı Başkan Büyükkılıç'a teşekkür etti.