Kayseri'de ulaşım zammına tepki: Allah'tan korkun! Vatandaşın cebinden elinizi çekin

İYİ Partili Kazım Yücel, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin toplu taşıma ücretlerine yaptığı zamma tepki gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ın suda KDV oranlarına yüzde 8'den yüzde 1'e çekerek vatandaşın gözünü boyadığı, ulaşım zammı ile de vatandaşın cebine elini tekrar attığını belirtti. Yücel, "Vatandaşın cebinden artık elinizi çekin. İndirim görünümlü B'İNDİRİM yapmaktan artık uzak durun" dedi.

Kayseri'de ulaşım zammına tepki: Allah'tan korkun! Vatandaşın cebinden elinizi çekin
20 Şubat 2022 - 13:39

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma ücretlerine zam yaptı. Yenilenen tarifeye göre, tam bilet 4.50 TL, indirimli bilet ise 2.25 TL olarak belirlendi. Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Gurup Başkanvekili Kazım Yücel de  belediye tarafından yapılan zamlara tepki gösterdi.


BULUNDUKLARI MAKAMLARI YÖNETEMEZ OLDULAR

Yücel, "AKP iktidarı ve AKP'li belediyeler artık bulundukları makamları yönetemez oldular.

Yönetimlerindeki beceriksizliklerini kimi zaman dış güçlere, kimi zaman muhalefete kimi zaman da vatandaşa yüklüyorlar. AKP iktidarı Türkiye'yi yönetemez hale gelince, gözünü vatandaşın cebine dikti.

VATANDAŞI YOKLUĞA MAHKUM ETTİNİZ

Türkiye'yi israfa, yolsuzluğa boğan iktidar, aynı zamanda vatandaşı da yokluğa ve yoksulluğa mahkum etti. AKP iktidarının belediyeleri de bundan geri durmadı.

Liyakatsiz yönetim, torpil, adam kayırma, doymayan yandaşlar nedeniyle belediyeleri yönetemez hale geldiler.

Mızrağı çuvala sığdıramayan AKP'li belediyeler, pis işlerini hatırlayın 'Ballı Villa' olayı ile de gün yüzüne çıkarmak zorunda kaldılar.

KAŞIK İLE VERDİLER KEPÇE İLE ALMAYA BAŞLADILAR

Vatandaşı yokluğa ve yoksulluğa mahkum eden AKP iktidarı, göstermelik bir çağrı ile belediyelerin su ücretlerindeki KDV oranlarını yüzde 8'den yüzde 1'e çektiğini açıkladılar.

Görünürde belki de bir kaç günlüğüne vatandaşı sevindiren belediyeler, kaşık ile verdiklerini kepçe ile almaya başladı. Bunun son örneğini Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde gördük.

Geçtiğimiz hafta içi lütufmuş gibi yaparak sudaki KDV indirimini yüzde 8'den yüzde 1'e indirdiler. Zaten bugüne kadar toplamda yapılan zam oranları yüzde 8'leri kat kat aştı.

Yüzde 7'lik indirim yapsan ne yazar k! Bir nebze olsun vatandaşın maliyeti düşecek diye beklenti içine girildiği anda, her zamanki gibi sürprizlerini yaptılar ve suda indirdiklerini toplu taşıma ücretlerine yaptıkları zam ile geri aldılar.Vatandaşı yine şok ederek, ceplerine o kirli ellerini yine attılar" dedi.

ALLAH'TAN KORKUN BE! VATANDAŞA BİNDİRMEYİN ARTIK

Yücel, " Tam bilet olmuş  4.50 TL. Bir işçi günde 9 TL yol ücreti olarak verecek. Öğrenci bileti ise 2.25 TL. Bir öğrencinin okula gidiş gelişi olmuş 5 TL. Diğer uygulamaları saymayım bile.

Yazık, günah.

Asgari ücretli bir aile yol parasına mı para yetiştirsin, elektriğe mi para yetiştirsin, doğalgaza mı para yetiştirsin, suya mı para yetiştirsin! Vatandaş ringte savunmasız kalmış durumda. Çift rakibe karşı, tek başına mücadele eden boksöre dönüştürdünüz.

Rakiplerin çift taraflı yumruklarına ne yapsın boksör.

Siz de hiç Allah'tan korku yok mu?

Vatandaşa AKP iktidarı bir taraftan AKP Belediyeleri bir taraftan bindiriyor. Yedikleri yumruklarla vatandaş ayakta kalmaya çalışıyor.

Ara sıra mola istese de yine çift taraflı vuruyorsunuz.

Suda indirim yaptığınızı duyurup, ardından diğer kalemlerle bindiriyorsunuz.

Kuldan utanmıyorsunuz anladık da peki Allah'tan da mı hiç korkmuyorsunuz. Allah'tan korkun be! Yeter, vatandaşa bindirmeyi bırakın" şeklinde konuştu.

GEÇÇEK BE!

Vatandaşın umuduğun kaybetmemesi gerektiğini de belirten İYİ Partili Kazım Yücel;

"Sevgili hemşerilerim, biliyorum artık nefes alamaz noktadasınız ve yaşamaya zorlanıyorsunuz. Sabır bitti biliyorum ama bekleyin İYİLER geliyor. Sandık önümüze konduğu takdirde bunlara en iyi dersi siz vereceksiniz. Merak etmeyin İYİLER geliyor. GEÇÇEK BE bu günler" ifadelerini kullandı.