Kayseri'de olmayan suya siyaset karıştı! Bayram günü kesinti mi olur?

Kayseri'de su sıkıntısı arefe günü ve bayramda devam ederken, Kayseri'de yaşanan su krizine siyasette müdahil oldu. Kayseri İYİ Parti İl Başkanı Sebati Ataman: "Şehrin göbeğinde bayram günü kesinti mi olur?"

Kayseri'de olmayan suya siyaset karıştı! Bayram günü kesinti mi olur?
23 Temmuz 2021 - 21:00
Kayseri'de yaşanan su sıkıntısını ilk gündeme getiren canligaste.com'un haberleri üzerine siyasette su krizine müdahil oldu.

Kayseri İYİ Parti İl Başkanı Sebati Ataman yaptığı yazılı açıklama ile Kayseri'de yaşanan su sorununu medyaya taşıyan ilk siyasetçi oldu.

BAYRAM GÜNÜ SU MAĞDURİYETİ

Ataman yaptığı yazılı açıklama; "Hacılar ilçemize bağlı Çiftlik, Yediağaç, Uluyer, Esmecik, Begendik ve Kıranardı mahallelerimizin yüksek kesimlerinde arefe gününden itibaren su kesintisinin olduğunu, bölgede yaşayan birçok vatandaşımız bu kesintiler nedeniyle bayram günü mağdur olduklarını bizlere aktardılar," dedi.

VATANDAŞ 3-4 GÜNDÜR SU KESİNTİLERİ İLE MÜCADELE EDİYOR


Ataman yaptığı açıklamada; "Mahallelerimizin aktardıklarına göre durum KASKİ’ye bildirilmiş fakat KASKİ tarafından tarımsal sulamalar nedeniyle depo seviyelerinin düştüğü söylenmiş. Sonuç olarak mağdur vatandaşlarımız bir sonuç alamamış ve 3-4 gündür kesintiler ile mücadele etmek zorunda kalmıştır," cümlelerini kullandı.

EN PAHALI SU KULLANAN İLLER ARASINDAYIZ

Ataman: "
Metreküpünü 4,99 liradan kullanarak en pahalı su kullanan iller arasında olan şehrimizin göbeğinde, bayram günü vatandaşın mağdur edilmesi iktidarın kalesi gözüyle baktığı Kayseri’ye ne kadar değer verdiğinin adeta özetidir. Bayram öncesi kesinti olabilme ihtimaline karşı hiçbir hazırlık ve önlem alınmamış ve suya en çok ihtiyaç olan yaz döneminde, bayram günü vatandaşımız maalesef mağdur edilmiştir.
Bu sıcak yaz günlerinde ihtiyacımızın arttığı su kullanımına karşı vatandaşımız kesintiler nedeniyle daha fazla sıkıntıya düşürülmemeli ve yetkililer tarafından derhal alternatif çözüm yolları bulunarak bölgedeki vatandaşlarımızın mağduriyeti gidermelidir," ifadelerini kullandı.