Kayseri'de KAYMEK Yıl Sonu Programı düzenlendi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ (KAYMEK) 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı yıl sonu programı düzenledi. Programda KAYMEK öğrencileri tarafından koro, tiyatro, halk oyunları gösterileri, sergi sertifika töreni gerçekleştirildi.

Kayseri'de KAYMEK Yıl Sonu Programı düzenlendi
17 Haziran 2022 - 16:40

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ (KAYMEK) 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı yıl sonu programı düzenledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programa Ankara'da bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, video konferans yöntemiyle katılırken AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız ile Hülya Nergis, Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Aile ve Sosyal Hizmetler Kayseri İl Müdürü Cüneyd Özdemir, ilçe milli eğitim müdürleri ve daire başkanları, KAYMEK eğitmenleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Programda video konferans yöntemiyle konuşan Büyükkılıç, Kayseri'nin 6 bin yıllık geçmişi ile adeta açık hava müzesi olduğunu vurguladı.

Büyükkılıç, gerek çevreci, gerek yeşili önemseyen, gerek imar uygulamalarındaki konforu arttıran yaklaşım ile gerekse de ulaşımdaki sıkıntıları en aza indirgeyen gayretleri ile Kayseri'yi endüstrinin, ticaretin, sporun, kültürün, eğitimin ve turizmin merkezi haline getirmek için gayret gösterdiklerini ifade etti.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileten Başkan Büyükkılıç, Erdoğan'ın yakın zamanda Kayseri'ye geleceğini hatırlattı.

Büyükkılıç, gönül belediyeciliği anlayışı ile KAYMEK eliyle eğitim, kültür, sanat faaliyetleri ile Kayseri'nin gelişimine katkı sağladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Gençlik merkezlerimizde sunduğumuz kurs hizmetleriyle, değerler eğitimleriyle, kulüp faaliyetleriyle, sosyal, sanatsal, kültürel etkinliklerle, yarışmalarla ve sosyal sorumluluk projeleriyle ülkemizin geleceği olan siz gençlerimizin gönlüne dokunmak, bizi mutlu etmektedir. Tarih şuuru gelişmiş, milli, manevi yönü güçlü, vatan sevgisiyle dolu, üretken, çalışkan, azimli, başarılı yani tam anlamıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın tanımlamasında olduğu gibi 'teknofest gençliği' olarak sizleri yetiştirmeye gayret ediyoruz."

Milletvekili Yıldız da KAYMEK'nin 40'a yakın şubede binlerce öğrenciyle beraber, bir nevi mezuniyet töreni yapıldığını belirtti.

Binlerce öğrencinin Büyükşehir Belediyesi çatısı altında verilen kurslardan istifade ettiğine değinen Milletvekili Nergis ise gençlerin başarısının ve gayretlerinin ülke için çok önemli olduğunu vurguladı.

Programda KAYMEK öğrencileri tarafından koro, tiyatro, halk oyunları gösterileri, sergi sertifika töreni gerçekleştirildi.