Kayseri'de karla mücadelede hangi belediye daha başarılı?

Kayseri'de aralıksız iki gün boyunca yağan kar ve karla mücadelede "48 saat içerisinde kim başarı sağladı?" sorusunu akla getirdi. Kayseri'de hangi belediyeler karla mücadeleye hazırdı? Hangi belediyeler karla mücadele edemedi? İşte detaylar.

Kayseri'de karla mücadelede hangi belediye daha başarılı?
12 Mart 2022 - 14:34
Kayseri'de üçüncü kez yağan karla birlikte mağdur olan sürücü, vatandaş ve mahalle sayısında yeniden artış sağlandı. Karla mücadele için hazırız deyip meydanda araç sergileyenler yine karla mücadele edemedi.
 

Karla mücadele eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, büyüklüğünü gösterdi
 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, yoğun tipi ve etkili olan kar yağışı nedeniyle 12 ilçede kapanan 233 mahalle yolunu 5 saatte ulaşıma açarak, kapalı mahalle yolu bırakmadı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ile Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı karla mücadele ekipleri, merkez ve 16 ilçe olmak üzere 7 noktada özverili çalışma yürütüyor.

Toplam 128 araç, 291 personel ile çift vardiyalı olarak çalışan Büyükşehir Belediyesi’nin karla mücadele ekipleri, kar yağışının toplumun günlük yaşantılarına yönelik olumsuz etkilerini en aza indirmek ve yollarda trafik akışının sağlanabilmesi için mücadelesini sürdürüyor.


Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, kar yağışı ve tipi nedeniyle kapalı olan Akkışla’da 5, Bünyan’da 17, Develi’de 31, Felahiye’de 11, İncesu’da 6, Kocasinan’da 13, Özvatan’da 6, Pınarbaşı’da 55, Sarıoğlan’da 1, Sarız’da 34, Tomarza’da 36 ve Yahyalı’da 18 olmak üzere bin 864 kilometrelik yol ağında 233 mahalle yolunu ulaşıma açtı.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı karla mücadele ekipleri, 20 Aralık 2021’de yağan ilk kardan itibaren bugüne kadar kar mücadelesi yapılan kırsal mahallelerde 28 bin 688 kilometrelik yol ağında 3 bin 586 mahalle yolunu ulaşıma açtı.

Karla mücadele edemeyenler
 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanlarında çalışmalarında aralıksız devam ederken, Melikgazi, Kocasinan ve Talas Belediyelerinin sorumluluk sahaları olan kaldırımlarda yürümek zordu. 

Yine aynı belediyelerin sorumluluk alanı olan mahalle aralarında ise bir çok araç ya mahsur kaldı yada bir trafik kazasına dahil oldu.

Kayseri Meydanda "kara kışa hazırız" diyerek araç sergileyenleri yada araç kar temizleme aracı içrisinde foroğraf çektirip sosyal medyada paylaşanlarıi basına servis edenleri bu kez yine mahlle aralarında göremedik!