Kadir Gecesinde evler ile beraber hayalleri de yıktılar! Yer, Kayseri Kocasinan (Özel Haber)

Kayseri'nin Kocasinan Belediyesinden Kadir Gecesi olmayacak bir uygulama daha! Kadir Gecesinin sabahında Kocasinan Kümeevler'de sessiz sedasız yıkım gerçekleştirdiler. Yıkılan evler ile beraber hayallerde kül oldu.

Kadir Gecesinde evler ile beraber hayalleri de yıktılar! Yer, Kayseri Kocasinan (Özel Haber)
27 Nisan 2022 - 20:40
Kayseri'nin Kocasinan Belediyesinde sessiz sedasız bir yıkım gerçekleşti. Kadir Gecesinin sabahında bu kez yıkıma gerekçe olan kaçak yapılar.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi CİMER'e gönderilip kayıtlara giren yıkımda AK Parti'li bir vatandaşın isyanı kelimere yansıdı.



KOCASİNAN BELEDİYESİ 2 AY ÖNCE CEZA KESTİ, SONRA YIKTI

İddiaya göre Kocasinan ilçesinde bulunan Cırgalan Kümeevler'de gerçekleştirilen yıkımdan 2 ay önce vatandaşlara çatıları ve duvarları tamamlanmadan "Kaçak Yapı"dan dolayı 34 Bin Lira ceza kesildi.



Kaçak yapıdan kesilen cezanın ardından ise "merak etmeyin seçim var, yıkım falan olmaz! duvarları, çatıları yapın bekleyin!" denilerek vatandaşın rahatlatılması sağlandı.

Evleri bugün yıkılan vatandaşlar geçen 2 aylık süre içerisinde defalarca Kocasinan Belediyesine son durumu sorgulamak için gidip, her seferinde bir şey olmaz denilerek gönderildi.  Oyalanan vatandaşın bu gün ise evleri yıkıldı.



EVİ YIKTIK! YIKIM MASRAFI DA SİZE

Edinilen bilgiye ve iddiaya göre evleri yıkılan vatandaşlar yıkımın ardından bir şok daha yaşadıklarını iddia etti.

Sessiz sedasız bildirim yapılmadan evlerinin yıkıldığını gören vatandaşlar Kocasinan Belediyesine ulaştıklarında, "Evleri yıktık ama bu yıkım masarafı da yediğiniz cezadan bağımsız, Size yeniden bir ücret çıkarılacak bilginiz olsun" sözleri ile bir kez daha şaşkına döndüklerini ifade ettiler.

Kadir Gecesi, Ramazan Bayramı öncesi alel acele yapılan bu yıkıma bir anlam veremeyen vatandaşlar yıkılan evleri için yaptıkları masrafları, borçları nasıl ödeyeceğini kara kara düşündüğünü vurguladı.

KOCASİNAN BELEDİYESİNDE DAHA ÖNCE NE OLMUŞTU?

AK Parti Kocasinan Belediyesi Meclis Üyesinin sahte tapu ile bina diktiği, 2 yıl sonra tapu sahiplerinin dava açması ile ortaya çıkmıştı.