GÜNCELLEME- Afyonkarahisar'da bir kadının evde ölü bulunmasıyla ilgili 2 zanlı tutuklandı

ADLİ SONUÇ VE DETAYLAR EKLENDİ

14 Şubat 2022 - 20:10
Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesinde bir kadının evinde ölü bulunmasıyla ilgili adliye sevk edilen 3 zanlıdan 2'si tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi ile Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Hacer Evlice'nin (58) evinde ölü bulunmasıyla ilgili yürüttüğü soruşturmayı, farklı delillerin ortaya çıkması sonucunda genişletti.

Bölgedeki güvenlik kameralarına ait 470 saatlik görüntüleri inceleyen ekipler, cinayet şüphelilerinin F.A. (31), E.K. (30) ile M.Ç. olduğunu belirledi.

Polis ekiplerince gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki ifadelerinde Hatice Evlice'yi öldürdüklerini itiraf etti.

Cinayet zanlısı F.A ifadesinde, Hatice Evlice'nin evine "su isteme" bahanesiyle girdiğini, kadının boğazını maket bıçağıyla keserek öldürdüğünü ve evdeki 15 bin lira ile çeyrek altını çaldığını anlattı.

Zanlılardan E.K. de ifadesinde, F.A'ya gözcülük yaptığını, M.Ç. ise planlama aşamasında birlikte olduğunu söyledi.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından "kasten öldürmek" suçundan İscehisar Adliyesine sevk edildi.

Şüphelilerden F.A. ile E.K, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı, M.Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mahkeme, olayın ardından tutuklanan yaşlı kadının oğlu A.E. ile kayınbiraderi B.E'nin de tahliye edilmesine karar verdi.

Öte yandan 3 suç kaydı bulunan, ilçede kafe işleten zanlı E.K'nin, öldürülen yaşlı kadının köftecilik yapan oğlu A.E'yle arkadaş oldukları ve evlerinde para olduğunu da ondan duyduğu belirtildi.

- Olay

Bayat ilçesinde köftecilik yapan A.E. (35), 25 Ocak'ta 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak, annesi Hacer Evlice'nin, Hürriyet Mahallesi Bağlar Sokak'taki müstakil evlerine hırsızlık amacıyla giren kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kesici aletle öldürüldüğü ihbarında bulunmuştu.

Yapılan incelemenin ardından Hacer Evlice'nin cesedi, otopsi yapılmak üzere Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ndeki Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılmış, oğlu A.E. ile kayınbiraderi B.E. tutuklanmıştı.