Girişim Sermayesi Yatırım Fonundan 11 şirkete yatırım

Sivil teknoloji alanındaki girişimlere yatırım yapma hedefiyle geçen yıl kurulan Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, 11 şirkete yatırım yaptı.Bilişim...

04 Temmuz 2022 - 18:00
Sivil teknoloji alanındaki girişimlere yatırım yapma hedefiyle geçen yıl kurulan Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, 11 şirkete yatırım yaptı.

Bilişim Vadisinden yapılan açıklamaya göre, Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Türkiye'nin teknoloji ve inovasyon üssü Bilişim Vadisi ile Albaraka Türk Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankasının 100 milyon liralık başlangıç sermayesi ile hayata geçti.

Daha sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilgili kuruluşu KOSGEB’in ve Vakıf Katılım’ın ilave yatırımlarıyla fon büyüklüğü 325 milyon liraya ulaştı.

Fon, yaklaşık 1000 girişimi inceledi ve 11 şirkete yatırım yapma kararı aldı. Fondan yatırım alan 11 şirket, Bilişim Vadisi’nde Çarşamba günü düzenlenecek program ile tanıtılacak.

Etkinlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt ile Bilişim Vadisi Genel Müdürü A. Serdar İbrahimcioğlu konuşma yapacak.

Albaraka Portföy Yönetimi AŞ Girişim Sermayesi Yatırım Fonları Müdürü Mustafa Keçeli’nin fona ilişkin bilgilendirme yapacağı programda, yatırım alan 11 şirket sunumlarını gerçekleştirecek. Programın öğleden sonraki bölümünde katılımcılara KOSGEB desteklerini anlatan sunum da yapılacak.

Fondan, Vagon Teknoloji, Syntonym, Cowealthy, Virtual AI, ForFarming, Peyk Siber Güvenlik, Kronnika, Düşyeri, İletmen Akıllı Teslimat, Jetlexa ve Craftgate şirketleri yatırım alacak.