Eski Kayseri Milletvekili Halaçoğlu'ndan Suriyeliler tepkisi

Türk Tarih Kurumu eski Başkanı ve aynı zamanda Kayseri eski Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suriyelilerle ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Eski Kayseri Milletvekili Halaçoğlu'ndan Suriyeliler tepkisi
24 Temmuz 2021 - 21:28
Türk Tarih Kurumu eski Başkanı ve aynı zamanda Kayseri eski Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suriyelilerle ilgili yaptığı açıklamalara sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Yusuf Halaçoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı, 'Suriyelileri canilerin kucağına atamayız' diyor. Sığınmacılar savaştan mı kaçtılar, Esat'tan mı? Hani savaştan kaçmışlardı. Peki canilere bırakılamayanlar, nasıl oluyor da bayramlaşmak için Suriye'ye gidebiliyor? Üstelik 31 Aralığa kadar da dönme süreleri var," dedi.


Daha önceki paylaşımlarında ise Suriyeliler konusuna dikkat çeken Halaçoğlu, "Suriye devlet başkanı Esat, savaş dolayısıyla ülke dışına gidenlere geri dönme çağrısında bulundu. Zaten Suriye'de iç savaş da sona erdi. Nitekim bayramlaşmak için 200 binden fazla Suriyeli ülkelerine gitti. Esat'ın çağrısına uyarak hükumet Suriyelileri ülkelerine göndermelidir," ifadelerini kullanmıştı.