ERÜ Tıp öğrencisi genç doktor adayının intiharının ardından neler oldu?

Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi öğrencisi E.G.'nin intihar ettiği iddiasının ardından, ERÜ Tıp Öğrencilerine whatsapp gruplarında "yalnız değisiniz" çağrısı yapılıyor.

ERÜ Tıp öğrencisi genç doktor adayının intiharının ardından neler oldu?
27 Kasım 2021 - 17:32
Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi öğrencisi 20 yaşındaki E.G.'nin intihar ettiği iddiasının ardından, ERÜ Tıp Öğrencilerine whatsapp gruplarında "yalnız değisiniz" çağrısı yapılıyor.



ÖĞRENCİLERİN SESİ DUYULMUYOR

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri ile sosyal medya hesaplarımızda yapmış olduğumuz görüşmelerde, fakülte içerisinde yaşanan Akademisyen heyomanyasına dikkat çekiliyor!

Öğrencilerin iddiasına göre;

Dekanından, eğitimcilerine kadar herkesin kendilerini bir doktor adayı olarak değil, yarış atı olarak gördüğü, Dekanlığın ve Akademisyenlerin öğrencilerin sesini duymadığını, Sınavlarda daha önce görmedikleri konuların karşılarına çıkarıldığı öğrencilerin dile getirdiği iddialar arasında.

SINAVDA BAŞARISIZLIK, OKULDA KALMA BURS KESİNTİSİNE NEDEN OLUYOR!

Yine öğrencilerin dile getirdiği iddialar arasında, öğrencilerin aile finansal yapılarının ya çok düşük gelirli yada orta gelirli olması.

Eğitim hayatı boyunca kısıtlı imkanlar ile hareket etmeye çalışan öğrencilere verilen burs onları bir nebze rahatlatsa da zorlu koşullarda eğitim alan öğrencilerin bursunun kesilmesi yeni kaygılar oluşturuyor.

Talas'ta bulunan Derevenk Viyadüğünde intihar ettiği iddiası ile gündeme gelen 20 yaşındaki genç doktor adayının geçen yıl sınıfta kaldığı için bursunun kesildiği, ekonomik sıkıntılar ve zorlu eğitim koşulları ile psikolojisin bozulduğu, girdiği sınavın ardından "başarısız olurum" endişesi ile viyadüğe giderek intihar ettiği dile getiriliyor.

AKADEMİSYENLERİN DEĞİL, ÖĞRENCİLERİN BİRBİRİNE ÇAĞRISI: YALNIZ DEĞİLSİNİZ!

Bütün bu yaşanan olaylar öncesi okul yönetiminin tedbir almadığı, intihar vakasının ardından ERÜ Tıp Fakültesi whatsapp gruplarına öğrencilerin "Yalnız değilsiniz" çağrısı yaptığı yine iddialar arasında.

Öğrencilerin sessiz çığlıklarını yine sadece kendileri duyuyor!

ERÜ Tıp öğrenci whatsapp grubunda geçtiği iddia edilen o çığlık;

"Sınıf arkadaşımız E.G. maalesef bugün sınavdan sonra intihar etti. Başımız sağ olsun.

Lütfen aranızda psikolojik anlamda kendini iyi hissetmeyen varsa bu durumu bize bildirsin, her türlü desteği vermeye hazırız. Hiçbir şey canınızdan kıymetli değil.

Kendinizi yalnız hissetmeyin!" ifadeleri dikkat çekiyor.



ERÜ, İNTİHAR ETTİĞİ İDDİA EDİLEN DOKTOR ADAYI İLE İLGİLİ HERHANGİ BİR AÇIKLAMA YAPMADI!

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörlük yada fakülte yönetimi yaşanan olaylar ve öğrencilerin yaşadığı sıkıntılar ile alakalı nasıl bir tedbir alacak, nasıl bir çözüm sunacak?

Kamuoyu ve öğrenciler alınacak tedbirlerin içeriğini merak ediyor. Öğrenciler yalnız olmadıklarını bilmek istiyor.