Emekli maaşlarına Kayseri Milletvekili Elitaş yorumu: İmkanlar çerçevesinde bir artış yapıldı

TBMM'de Kabul edilen önergeyle yaşlılık, malullük, ölüm aylığı alan emeklilere ve hak sahiplerine dosya bazında 2 bin 500 lira olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 3 bin 500 liraya çıkarılacak. Emekli maaşlarına yapılan zamma ilişkin muhalefet milletvekillerinin eleştirilerine, AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, "imkanlar çerçevesinde zam yapıldı" ifadesini kullandı.

Emekli maaşlarına Kayseri Milletvekili Elitaş yorumu: İmkanlar çerçevesinde bir artış yapıldı
30 Haziran 2022 - 07:05
AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, teklif sahibi milletvekillerinin ve muhalefet milletvekillerinin en düşük emekli maaşının 3 bin liraya yükseltilmesini az bulduğunu dile getirerek, komisyon üyesi milletvekillerinin rakamın daha yüksek olması konusunda kendileriyle istişarede bulunduğunu belirtti.

YAPILAN ZAM CİNAYETE TEŞEBBÜSTÜR

Elitaş, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile yaptıkları istişareler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları değerlendirmeler sonucunda Cumhur İttifakı olarak en düşük emekli maaşının 3 bin 500 lira olmasını komisyon üyelerinin takdirine sunduklarını kaydetti.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, yapılan artışın çok düşük olduğunu savunarak, "Bu bir cinayete teşebbüstür, insanları öldürmeye teşebbüstür." dedi.

EMEKLİ MAAŞI ALT SINIRI ASGARİ ÜCRETTEN DAHA AZ OLMAMALI

İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, 2 bin 500 ya da 3 bin 500 lirayla geçinmenin imkansız olduğu görüşünü dile getirerek, alt sınırın asgari ücretten daha az olmamasını istedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, katkılara ya da eleştirilere değer verdiklerini belirterek, imkanlar çerçevesinde bir artış yapıldığını ifade etti.