"Ekonomi-Finans Muhabirliği Eğitim Programı"nın ilki İstanbul'da yapıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın İstanbul Sultanahmet'te yer alan İl Müdürlüğü'nde düzenlenen eğitim programının, ilerleyen dönemde tüm medya kuruluşlarını kapsayacak şekilde devam etmesi planlanıyor Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun: "Finansal okuryazarlığın artması noktasında da ekonomi finans muhabirlerine önemli görevler düşüyor" Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan: "Ortak bir akademinin iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum"

10 Şubat 2022 - 09:40
Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi koordinasyonunda ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı iş birliğinde hayata geçirilen "Ekonomi-Finans Muhabirliği Eğitim Programı"nın ilki İstanbul'da gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, ekonomi ve finans alanında habercilik yapan veya kariyerini bu alanda ilerletmek isteyen basın mensuplarının yetiştirilmesi ve kamuoyuyla daha etkin, etkili ve doğru haberler paylaşılabilmesi amacıyla hayata geçirilen "Ekonomi-Finans Muhabirliği Eğitim Programı"nın ilki, 7-8 Şubat tarihlerinde yapıldı.

İki gün süren eğitim programının açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan yaptı.

Sermaye piyasaları, bankacılık, sigortacılık, katılım finans ile finansal teknolojiler (fintek) gibi konuların yer aldığı eğitim programı, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ve Anadolu Ajansı’nda