DÜZELTME- "Mısır'ın BM Daimi Temsilcisi, BM Genel Kuruluna hitap etti" başlıklı haberimizde Mısırlı Temsilci'nin ismi sehven Amr Abdellatif Ebullata şeklinde yazılmıştır. Mısır'ın BM Daimi Temsilcisi'nin adını "Muhammed İdris" şeklinde düzelterek haberimi

Mısır'ın BM Daimi Temsilcisi, BM Genel Kuruluna hitap etti: "Mısır ve diğer tarafların yaptığı girişimler çok kısa bir süre içinde devreye girecek şekilde bir ateşkesle sonuçlandı. Umarız ki uzun sürer" "Orta Doğu'da Filistin sorununa kapsamlı, kesin, adil çözüm bulunmadan kalıcı bir istikrardan bahsedilemez" "Başkenti Doğu Kudüs olacak şekilde bir Filistin devleti için BM bünyesinde yeniden müzakereler başlamalı"

21 Mayıs 2021 - 02:05
Mısır'ın BM Daimi Temsilcisi Muhammed İdris, Mısır ve diğer tarafların girişimiyle Gazze'de bir ateşkesin sağlandığını belirterek, tüm tarafları barış sürecine geri dönmeye çağırdı.

İsrail ve Filistin arasında yaşanan krizi görüşmek üzere toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kuruluna hitap eden İdris, "Mısır ve diğer tarafların yaptığı girişimler çok kısa bir süre içinde devreye girecek şekilde bir ateşkes sağladı. Umarız ki uzun sürer." dedi.

Mısırlı Temsilci, Filistin meselesinin son on yıllarda büyük gerileme yaşadığını, bölgede bir barış girişimi varken, İsrail'in yerleşim inşaları, zorla yerinden etme ve diğer adımlarıyla bu süreci sabote ettiğini vurguladı.

Ateşkesin sağlanmasının ardından sükunetin hakim olması ve Gazze'nin yeniden inşasıyla daha olumlu bir havanın sağlanmasını umduğunu aktaran İdris, "Tüm tarafları yeniden barış sürecine dönmeye çağırıyoruz." diye konuştu.

"Orta Doğu'da Filistin sorununa kapsamlı, kesin, adil çözüm bulunmadan kalıcı bir istikrardan bahsedilemez." diyen İdris, "Başkenti Doğu Kudüs olacak şekilde bir Filistin devleti için BM bünyesinde yeniden müzakereler başlamalı." ifadelerini kullandı.