Dr. Şahin: Fazla vergi ödeyelim, ödeyemeyenlere mahsup edilsin

Kayseri Tabip Odası (KTB) Başkanı Dr. Mehmet İlhan Şahin'den öneri: "Bu yıl daha fazla vergi ödeyelim ama ödediklerimiz vergisini ödeyemeyenlere mahsup edilsin."

Dr. Şahin: Fazla vergi ödeyelim, ödeyemeyenlere mahsup edilsin
27 Nisan 2021 - 00:02
Kayseri Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet İlhan Şahin'den yılın önerisi, yılın çağrısı geldi.

Çağrısını sosyal medya hesabından takipçileri ile paylaşan Dr. Mehmet İlhan Şahin sosyal bir yaraya ve pandemi sürecinde yıpranan esnafa dem vurarak; "Salgın yönetiminde ekonomik kaygılar öne çıkınca salgının hızı artıyor ve eleştiriler artıyor. Salgının yavaşlatılması öncelik haline gelip sıkı tedbir alınınca bu da ekonomik nedenlerle eleştiriliyor. Bu ikilem içinde, ülkesini sevenlerin eleştirinin ötesine geçebilmesi lazım.

Salgın her gün yüzlerce canımızı alırken, hareketliliği azaltmak kaçınılmazdı. Öte yandan sıkı tedbirlerin ekonomik bedelini, son 1 yılda servetine servet katanlar ve devletin kaynaklarından en çok yararlananlar başta olmak üzere tüm toplumun paylaşması gerekir. Çağrı yapıyorum: Büyük kamu ihalelerini almış şirketler 1 yıllık kârlarını, kamuyla ilişkili şirketlerdeki YK üyeleri 1 yıl boyunca aldıkları huzur haklarını ve lüks makam araçlarına binenler araçlarının 1 yıllık yakıt parasını işsizlerle, esnafla ve günlük kazanç elde edenlerle paylaşsın.

Bizler dahil gelir vergisi yüksek olan meslek sahipleri bu yıl daha fazla vergi ödeyelim ama ödediklerimiz vergisini ödeyemeyenlere mahsup edilsin. Böyle bir dayanışma, sadece ekonomik sıkıntıda olan vatandaşlarımızı rahatlatmakla kalmaz, bizi çok daha güçlü bir millet kılar," dedi.