"Dostluk Yolu"nda 6 düzensiz göçmen yakalandı

Macaristan Dostluk Yolu Projesi kapsamında Macaristan hudut kapılarında görev yapan Türk polislerinin dikkati, 6 düzensiz göçmenin yakalanmasını sağladı

"Dostluk Yolu"nda 6 düzensiz göçmen yakalandı
23 Aralık 2021 - 14:25
SERTAÇ BULUR - Macaristan Dostluk Yolu Projesi kapsamında Macaristan'ın hudut kapılarında görevlendirilen Türk polislerinin dikkati sayesinde, 6 düzensiz göçmen ülkeye yasa dışı giriş yaparken yakalandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Macaristan’ın Rözske ve Nagylak hudut kapılarında göreve başlayan 26 Türk polisi, 15 Aralık'tan itibaren bir taraftan Türk vatandaşlarına yardımcı olurken diğer taraftan da göç konusundaki tecrübelerini yabancı meslektaşlarıyla paylaşıyor.

Göreve başladığı tarihten bugüne kadar sınırdaki 599 Türk vatandaşına yardımcı olan ve bunlardan 5'ine yönlendirme ve tercüme hizmeti veren Türk polisleri, 3 bin 99 tırda da arama gerçekleştirdi.

- 6 düzensiz göçmen yakalandı

Aynı kapsamda Rözske Hudut Kapısı'nda denetim yapan Türk polisleri bir tırda mühür bulunmadığının fark etti.

Bunun üzerine arama yapılan tırın dorsesinde alüminyum folyo ile kaplı branda içerisinde saklanan 1'i Iraklı 5'i Suriye uyruklu 6 düzensiz göçmen yakalandı.

- Macaristan Dostluk Yolu Projesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Macaristan Başbakanı Viktor Orban arasında 11 Kasım 2021'de gerçekleştirilen "Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK)" beşinci toplantısında Macaristan sınır kapılarında istemeden göçmen kaçakçılığı suçuna konu olan tır şoförleri ve Macaristan sınırlarında yoğun yaşanan göç akımı konusunda tecrübe paylaşımı amacıyla Türk polisinin görevlendirilmesi kararı alınmıştı.