Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Fransa'da Kur'an kursu öğrencilerini ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Fransa'daki Strazburg Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) bünyesinde faaliyet gösteren 4 6 yaş...

t
22 t 2022 - 23:35
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Fransa'daki Strazburg Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) bünyesinde faaliyet gösteren 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencileri ile hafızlık sınıfı öğrencileri ile bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Erbaş, Strazburg DİTİB bünyesinde faaliyet gösteren 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencileri ile hafızlık sınıfı öğrencileri ziyaretinde yaptığı konuşmada, Müslümanların hayattaki en önemli vazifelerinden birisinin dinini öğrenmesi olduğunu belirtti.

"Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir." hadisi şerifini hatırlatan Erbaş, hocaları ve öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Daha sonra Erbaş, hafızlık eğitimi gören öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek, hafız adayı öğrencilerle yaptığı sohbette hafızlığın önemine değindi.

- Avrupa Konseyi Daimi Temsilciliğine ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ayrıca Fransa programı kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Konseyi Daimi Temsilciliğini de ziyaret etti.

Erbaş, burada Türkiye'nin Avrupa Konseyi Daimi Temsilcisi Büyükelçi Kaan Esener, Paris Büyükelçisi Refik Ali Onaner, Fransa Strazburg Başkonsolosu Muzaffer Rami Şaylıman ile görüştü.