Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Ermenistan'ın saldırılarında sivillerin hayatını kaybettiği Gence'yi ziyaret etti:

"Vicdana, izana sığan bir durum değil. Bütün dünyanın görmesi gereken bir durum bu. Fakat ne yazık ki bütün dünyanın ayağa kalkması gereken bu tablo karşısında bir derin sessizliğin olduğunu görüyoruz" "Savaş suçu işleyenleri nerede olurlarsa olsun takip edeceğiz ve cezalandırılmaları için elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğiz"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Ermenistan'ın saldırılarında sivillerin hayatını kaybettiği Gence'yi ziyaret etti:
11 Nisan 2021 - 17:00
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Dağlık Karabağ'daki savaşta Ermenistan tarafından Azerbaycan'ın sivil yerleşim birimlerine balistik füzelerle düzenlenen saldırılara ilişkin "Vicdana, izana sığan bir durum değil. Bütün dünyanın görmesi gereken bir durum bu. Fakat ne yazık ki bütün dünyanın ayağa kalkması gereken bu tablo karşısında bir derin sessizliğin olduğunu görüyoruz." dedi.

Azerbaycan'da gerçekleştirilen Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Medya ve Enformasyondan Sorumlu Bakanlar ve Başkanlar Toplantısı katılımcıları, savaş döneminde Ermenistan'ın balistik füzelerle saldırdığı ve sivil kayıpların yaşandığı Gence kentini ziyaret etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Kırgızistan Kültür, Enformasyon, Gençlik ve Spor Bakanı Kairat İmanaliev, Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Enformasyon ve İletişim Ajansı Başkanı Asadjon Hodjayev, Kazakistan Enformasyon ve Toplumsal Kalkınma Bakan Yardımcısı Askhat Oralov ile Macaristan Güvenlik Politikalarından Sorumlu Devlet Sekreteri Peter Sztaray, Gence'de yıkılan binaların enkazını gezerek incelemelerde bulundu, buralara karanfil bıraktı.

Ziyarete, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun başkanlığındaki Türkiye heyeti de katıldı. Heyette, Anadolu Ajansı