Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni tedbirleri açıkladı! Yeni tedbirler neler?

Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, korona virüs önlemleri kapsamında alınan yeni ek tedbirleri açıkladı. Bu kapsamda Erdoğan, ''Cumartesi pazar artık evlerimizdeyiz. Hafta içi 21.00 05.00 arası sokak kısıtlaması kararı aldık'' açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni tedbirleri açıkladı! Yeni tedbirler neler?
30 Kasım 2020 - 20:05

Cumhur Başkanı Erdoğan;

''Cumartesi pazar artık evlerimizdeyiz.  Hafta içi 21.00-05.00 arası sokak kısıtlaması kararı aldık. 

Hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması kararı ise yarın gece başlıyor.

Hafta sonları cuma akşamı 21.00'den pazartesi sabahı saat 5'e kadar kesintisiz devam edecek.

Cumartesi Pazar artık evlerimizdeyiz. Üretim, tedarik, lojistik, sağlık, tarım, orman gibi genelgede yer alacak sektörler bu kapsamın dışındadır. Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler eve paket hizmeti veren yerler belirlenecek saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışındadır. Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecektir.

65 yaş üstü ve 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacaklardır.
Umumi Hıfzıssıhha Kurulları illerdeki taşıma hizmetlerinde salgının yayılmasına yol açan aksaklıkları gidermek için gereken tedbirleri alacaktır.

Cenaze namazları, yakınları dahil en fazla 30 kişiyle kılınacak, nikahlar da bu sayıyı geçemeyecektir. Kalabalık caddeler ile meydanlara girebilecek kişi sayısı, Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile sınırlanabilecektir

Evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı gibi etkinlikler yapılamayacaktır. 

Hamam, sauna, spor salonları faaliyetlerine ara verilecektir.

Her alışveriş merkezi, semt pazarı için hıfzıssıhha kurulu sayıyı tek tek belirleyecektir. Ayrıca alışveriş merkezlerine girişlerde HES kodlamasına geçilecektir.

Kalabalık caddeler ve meydanlara girecek kişi sayısı sınırlanabilecektir.