Antalya'da kendisini kelepçeleyip darbeden eşini öldüren kadının yargılandığı davaya devam ediliyor

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, Melek İ'nin haksız tahrik altında eşi Ramazan İ'yi "taksirle öldürme" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti Sanık Melek İ: "Eşim akşam ateş ettiğinde kurşun pencereye isabet etmeseydi çocuklarımın gözü önünde ben ölecektim"

26 Nisan 2021 - 18:20
Antalya'da ellerine kelepçe takarak kendisini darbeden eşini silahla öldüren kadının yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanık Melek İ'nin haksız tahrik altında eşini "taksirle öldürme" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Melek İ, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanık Melek İ'nin haksız tahrik altında eşini "kasten öldürme" suçunun meşru savunma sınırının kast olmaksızın aşılması suçuna dönüştüğü değerlendirmesi yaptı.

Bu nedenle savcılık mütalaasında, sanık Melek İ'nin eşi maktul Ramazan İ'yi taksirle öldürme suçu eylemine uyan ve kusurunun yoğunluğu, meydana gelen zararın ağırlığı dikkate alınarak "taksirle öldürme" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Müşteki avukatı Ziya Berkhan Yaman ise bunun üzerine maktul Ramazan İ'nin hakkında kötü bir profil çizilmek istendiğini ama bunun tamamen cezadan kurtulmaya yönelik bir savunma olduğunu ileri sürdü.

Savcının talep ettiği taksirle öldürme suçundan cezalandırmanın kabul edilemez olduğunu savunan Yaman, "Duruşmada 20 tanık dinlendi ama bunlardan hiçbiri sürekli bir şiddet öyküsünden bahsetmedi. İddia edildiği gibi tanıklar Ramazan İ'nin Melek'e karşı 12 yıllık bir şiddeti olduğunu söylemedi." diye konuştu.

Avukat Yaman, Melek İ'nin yardım isteme fırsatının olmasına rağmen bunu yapmadığını, bu gerekçeyle olayın "kasten öldürme" olduğunu savundu.

- "Akşam bana silahla ateş etmişti"

Sanık Melek İ. de mütalaaya karşı savunmasında, eşinin ilk defa kendisini olay günü darbetmediğini, önceki günlerde de şiddete maruz kaldığını iddia etti.

Olay günü kendisinin daha öncekilerden daha uzun süre şiddete maruz kaldığını anlatan Melek İ, eşinin kendisini kelepçeleyip darbettiği sırada çocuklarının sesini duymadığını ve korkuya kapıldığını söyledi.

Melek İ, "Eşim akşam ateş ettiğinde kurşun pencereye isabet etmeseydi çocuklarımın gözü önünde ben ölecektim. Bana banyoda şiddet uygularken çocuklarımın sesini duymadım. O sırada Allah'tan beni çocuklarımın acısıyla sınamamasını istedim. Çocuklarımın sesini duyunca bu sefer eşime beni öldürmemesi için yalvardım. Ben 14 yıl boyunca sessiz sedasız hayatımdan çıksın diye dua ettim. Ama bırakın eşimi öldürmeyi, ölsün diye dua dahi etmedim." ifadelerini kullandı.

Eşinin sakince hayatından çıkması için sabrettiğini anlatan Melek İ, eşini öldürdüğü için üzgün olduğunu dile getirdi. Melek İ, "Eşim ölmemiş olsaydı ben veya çocuklarım ölecekti." dedi.

Duruşma devam ediyor.

- Olay

Servis şoförü Ramazan İ'nin (32), Döşemealtı ilçesinde ellerine kelepçe taktığı eşi Melek İ'yi 7 Ocak'ta darbettiği, ertesi gün kadının sabah saatlerinde işe gidip gelen eşini av tüfeğiyle öldürdüğü öne sürülmüştü. Hazırlanan iddianamede, tutuklanan Melek İ. hakkında "haksız tahrik" indirimi uygulanarak 18 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.