Kayseri Son Dakika Haberleri: Kayseri'nin 30 Günlük Asayiş Raporunu Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Açıkladı

ABONE OL

KAYSERİ SON DAKİKA HABERLERİ: Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü kentteki bir aylık asayiş raporunu açıkladı. Bir ay içerisinde 3 cinayet, 7 gasp, 58 hırsızlık vakası yaşanırken, fuhuş yapılan 9 ev ise mühürlendi.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, 15 Haziran 2020-14 Temmuz 2020 tarihleri arasında Asayiş Şube Müdürlüğü faaliyetlerini kamuoyu ile paylaştı.

9 farklı büro amirliğinin bir aylık çalışması şu şekilde: “Cinayet Büro Amirliği: (3)’ü kasten öldürme, (4)’ü kasten öldürmeye teşebbüs, (1)’i taksirle öldürme (1)’i şüpheli ölüm olayı olmak üzere işlem yapılan toplam (9) olayda yakalanan (21) şüpheliden (12)’si tutuklanmış olup, (6) şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir.Meydana gelen olaylar ile ilgili (2) adet tabanca, (3) adet tüfek ve(3) adet bıçak ele geçirilmiştir.

Gasp Büro Amirliği: (7)’si yağma (gasp), (1)’i genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, (2)’si kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, (1)’i 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet (Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler hakkındaki kanuna muhalefet) olayı olmak üzere işlem yapılan (11) olayda yakalanan (34) şüpheliden (12)’si tutuklanmıştır.

Ahlak Büro Amirliği: (2)’si cinsel içerikli suç, (2)’si kumarolayı olmak üzere adli işlem yapılan (4) olayda yakalanan (13) şüpheli hakkında işlem yapılmıştır. Ayrıca (19) fuhuş ve (2) kumar olayında (50) şahıs vekoronavirüsle (covid-19) mücadele kapsamında (29) şahsa idari yaptırım karar tutanağı düzenlenmiştir. Fuhuş yapıldığı tespit edilen (9) ev ilgili komisyon kararı ile kapatılmıştır.

Hırsızlık Büro Amirliği: (13)’üevden hırsızlık, (32)’si işyerinden ve kurumdanhırsızlık, (6)’sıotodan hırsızlık, (4)’ü açıktan hırsızlık, (2)’si mabetten hırsızlık, (1)’i hayvan hırsızlığı olmak üzere işlem yapılan (58) olayda yakalanan(55) şahıstan (18)’i tutuklanmış olup, (3)’ü hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir.

Oto Hırsızlık Büro Amirliği: (17)’si oto, (10)’umotosiklet hırsızlığı olmak üzereişlem yapılan toplam (27) olayda,İlimizden çalıntı olan (17) adet oto, (8) adet motosiklet ile İl dışından çalıntı (2) adet motosiklet bulunarakmüştekilerine teslim edilmiştir. Olaylarla ilgili yakalanan (21) şahıstan (8)’i tutuklanmıştır.

Aranan Şahıslar Büro Amirliği: İlimizde haklarında çeşitli suçlardan dolayı yakalama ve UYAP aranması bulunan toplam (499) şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmiş olup,yakalanan şahıslardan (107)’si tutuklanmıştır.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği: Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının yazılı talimatları gereğince (32)ayrı soruşturma dosyasının gerekli işlemleri yapılmış ve İlimizde meydana gelen (1) dolandırıcılık olayında (2) şüpheli yakalanarak tutuklanmıştır. Güven Timleri tarafından yapılan çalışmalarda ise (5) aranan şahıs yakalanmıştır.

Kayıp Şahıslar Büro Amirliği: Kayıp müracaatı alınan toplam (108) şahıstan (105)’i bulunmuş olup, (3) kayıp şahsın ise arama çalışmalarına devam edilmektedir,” denildi.

kayseri kayseri emniyet müdürlüğü asayiş raporu kayseri asayiş