Kayseri Son Dakika: Erciyes Üniversitesi (ERÜ) öğrencilerinden sınav yöntemine tepki devam ediyor

ABONE OL

Kayseri Son Dakika: Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) finallere çok az bir zaman kala alınan değişiklik kararı öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı. Öğrenciler sosyal medya üzerinden tepki göstermeye ve örgütlenmeye devam ediyor.

 Kayseri son dakika...

Türkiye genelinde üniversiteler, pandemi tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim sürecine devam ediyor. Eğitim uzaktan olunca sınavlarla ilgili kararlar da tartışma yaratmaya devam ediyor.

Erciyes Üniversitesi, sınavlarla ilgili bir değişikliğe gitme kararı aldı. Final sınavlarına 2 hafta kala alınan kararla, öğrencilere sınav süresinde kamera açma zorunluluğu getirdi.

Öğrenciler ise sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden rektörlüğün bu kararına tepki gösterdi. Bir çok öğrenci #vazgeçerü ve #erciyesadaletistiyor etiketiyle rektörlüğe seslerini duyurmaya çalıştı. Üniversite ise bu tepkiler üzerine bir açıklama yayınladı.

Erciyes Üniversitesi’nden yayınlanan açıklamada: “Sevgili öğrencilerimiz, ERUZEM tarafından yapılan açıklamalar ve duyurular haricindeki bilgilere itibar etmeyiniz. Tüm duyurular sizlere resmi hesaplarımızdan ve web sayfamızdan yapılmaktadır. Senatoda alınan karar gereğince, Yılsonu sınavlarının güvenliği ve hangi tip sınav (Klasik, Çoktan seçmeli) yapılacağı kararı Birimler ve Dersin sorumlu öğretim elemanına bırakılmıştır. Karar öğretim elemanları tarafından verilecek. Yılsonu sınavlarında Çift kamera açılmasıyla ilgili çeşitli sosyal medyada yer alan bilgilendirme gerçeği yansıtmamaktadır. YÖK’ün 24.09.2020 tarihli Uzaktan eğitimde kullanılacak usul ve esaslarında belirtildiği gibi Yılsonu sınavlarında, Ödevlendirme tarzında sınav yapılamayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

kayseri erciyes üniversitesi erü kameralı sınava tepki