Erciyes Üniversitesi (ERÜ) online sınavlarında "online sahtekarlık"

ABONE OL

Türkiye'nin en çok okunan ilk 20 haber sitesinden biri canligaste.com özel haberi. Erciyes Üniversitesi (ERÜ) online sınavlarında sosyal medya üzerinden nitelikli sahtekarlık faaliyetleri dikkat çekiyor.

canligaste.com özel haberi: Sosyal medya üzerinden daha önce organize olup sıvalar için "ERÜ'de kameraya hayır" etiketi ile gündem olan Erciyes Üniversitesi (ERÜ) bu kez sınavlarda "nitelikli sahtekarlık" ile gündemde.



ERÜ Online sınavlarında "nitelikli sahtekarlık" faaliyetlerinde bununanların sosyal medyayı nasıl kullandığı ve örgütlendiği ortaya çıktı.
 



Aklı başında hiçbir insanın yapmayacağı yada yapamayacağı şeylere cesaret edenler ise şaşırttı!
 



Sözde itiraf sayfaları üzerinden organize olan bir sınav şebekesi ile cesareti ile muhabirlerimiz dahil herkese parmak ısırttı. Ücret karşılığı her sınavdan geçme vaadi ile kaç kişiyi tuzağa düşürdüğü yada sınav geçirdiği bilinmiyor!
 



Organize şekilde yapılan bu sahtekarlık ve kötülüğün sonuçları nasıl ve ERÜ nasıl bir tedbir alacak bilinmez ama yine olanın garibana olduğu ortada.

Bu "örgütlü kötülük" ve "nitelikli sahtekarlık"ın bir girişimde mi kaldığı yoksa bazı öğrencilerin sınavlara kendileri yerine başka insanlarımı soktuğu ise bilinmiyor?

Bilinen tek şey böyle bir girişim olduğu ve sosyal medya üzerinden "nitelikli sahtekarlık" için bazı öğrencilerin örgütlendiği.
 

erciyes üniversitesi erü erü online sınav online sıvav nirelikli sahtekarlık organize kötülük