96. Gazi Koşusu öncesi eski şampiyonlar kahvaltıda buluştu

At yarışlarında 26 Haziran Pazar günü yapılacak 96. Gazi Koşusu vesilesiyle düzenlenen "Yıldızlarla Kahvaltı' etkinliği, İstanbul...

24 Haziran 2022 - 16:25
At yarışlarında 26 Haziran Pazar günü yapılacak 96. Gazi Koşusu vesilesiyle düzenlenen "Yıldızlarla Kahvaltı' etkinliği, İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirildi.

Kahvaltıya daha önce Gazi Koşusu'nu kazanmış birçok jokey, aileleri ve Türkiye Jokey Kulübü (TJK) yetkilileri katıldı. Yapılan organizasyonda Gazi Koşusu'nu kazanan jokeye verilecek kupa gösterilirken, eski jokeylere hatıra plaketi verildi.

Üst üste 7 kez Gazi Koşusu'nu şampiyon tamamlayan jokey Ahmet Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkasında bir isim bırakmak istediğini söyleyerek, "Üstatlarımız burada, o başarılı jokeylerimizi izleyerek büyüdük. Ben de onları izlemek ve dinlemek istedim. Kısmet olursa biz de bir gün bu işi bırakacağız. Yeni gençlerle hayat devam edecek. Ben bu işe başlarken bir isim bırakmak istiyordum. Her jokey gelip geçiyor ama Mümin Çılgın 9 kez Gazi Koşusu'nu kazanarak tarih yazmış, efsanemiz Ekrem Kurt apranti eğitim merkezine ismini yazdırmış. Bu işi bıraktıktan sonra unutulacaksın, belki arada bir anılacaksın. Bize kısmet oldu 7 sene üst üste Gazi kazandık. Her Gazi Koşusu yaklaştığında akıllara biz geleceğiz, en büyük hedefim buydu ve bunu yakaladığımı düşünüyorum. O yüzden çok mutluyum." diye konuştu.

Pazar günü yapılacak yarış için yine iddialı olduğunu kaydeden Çelik, "Ulu Önderimiz adına düzenlenen bu yarışa katılmak bizim için büyük bir şeref. Yine her zamanki gibi iddialıyım. Tüm jokeylerimizin kazasız belasız yarışı tamamlamasını temenni ediyorum. Herkes kazanmak için koşuyor, kim iyi koşarsa kupayı o alacak." dedi.

Çelik, Gazi Koşusu'nu 9 kez kazanan Mümin Çılgın'ın rekoruna yaklaşmasının hatırlatılması üzerine, "Bazen bir şans geliyor üst üste her başarıyı elde edebiliyorsun. Bazen kısmet olmayınca istediğin hedefe yaklaşamıyorsun. 7 Gazi Koşusu'nu kazanacağımızı nereden bilebilirdik. Üstadımızı geçersek ne mutlu bize. Her yarış birbirinden zor yarıştır. Kısmetten öteye geçeceğine inanmıyorum." ifadelerini kullandı.


- Süleyman Akdı: "Gazi kazanmak bir jokeyin olmazsa olmazı"


Gazi Koşusu'nun eski şampiyonlarından Süleyman Akdı, eski jokeylere verilen kahvaltının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Bugün çok güzel oldu. Bunun devamını istiyoruz. Beraber bindiğimiz arkadaşlarımız ve küçüklerimizle buluştuk. Her biri plaket alarak TJK tarafından onurlandırıldı. Bu da bizi çok mutlu etti. Başkanımıza, yönetim kurulumuza, genel müdürümüze çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Gazi Koşusu'nun atçılık dünyası için önemine dikkati çeken Akdı, "Gazi kazanmak bir jokeyin olmazsa olmazı. Gazi kazanmadan jokey olunmaz. Yetiştirici olan at sahiplerinin tek düşüncesi tayının doğup 2 yaşına gelmesi. Sonra da Gazi Koşusu'nu kazanma hayalleri kurar. Jokeyler için senede 1 kez yapılan, kesinlikle hata yapılmaması gereken bir yarış. Hata yapan kaybeder, telafisi olmayan bir yarış. Normal yarış farklı bir şey her gün kazanabilirsin ama Gazi'yi kazanmak için 1 sene daha bekleyeceksin. Pazar günü muhteşem bir kalabalık, çok güzel bir ambiyans olacağını düşünüyorum. Pandemiden sonra ilk seyircili yarış olacak. Çok güzel bir yarış olacaktır. Ayakları düz bassın atların, hakkı olan kazansın." ifadelerini kullandı.